dinsdag, februari 28, 2012

Opgepast, sapvastenkuur!

Er stond hier al een tijdje een fles zuurkoolsap in de keuken. De voorbode van een sapvastenkuur die vriendin zou volgen. Het gamma is ondertussen uitgebreid met 3 flessen gemengd groentesap en 3 flessen cocktail kuursap. Zeven flessen van 700 milliliter, voor elke dag eentje!

Of  ik het niet zag zitten om de kuur mee te doen? Ik dacht het niet nee. Als ik nu ergens niet klaar voor ben, dan is het wel een sapvastenkuur van 7 dagen. Geen karakter voor, ik ken mezelf. En als dan ook nog mag blijken dat er drie opbouwdagen zijn (minder eten, meer drinken) en 3 afbouwdagen, dan weet ik wel zeker dat het voor mij als foodie een onmogelijke opdracht is. Tenzij er iemand harde cash voor over heeft om mij dat aan te doen.

Vriendin doet de kuur om te ontgiften. Een voorjaarsschoonmaak om het lichaam te ontdoen van opgehoopte afvalstoffen van de voorbije winterperiode. Naast de sapjes blijft ze uiteraard ook water drinken (warm) en kruidenthee. En als ze een hongertje krijgt mag een lichte bouillon nog net. Deze zit, samen met de sappen, kruidenthee, lijnzaad en sapkuurboekje in het pakket dat ze van Luna Terra kocht. 

Zoals dat bij medicijnen het geval is ben ik ook hier razend benieuwd naar de eventuele bijwerkingen. Staat haar de volgende dagen mogelijk te wachten: 

- hongergevoel (duh!)
- hoofdpijn
- koud gevoel
- lichte koorts
- slechte adem
- duizeligheid
- flauw gevoel
- buikkrampen
- moeheid
- veranderend slaappatroon
- spierpijn
- huidreacties
- menstruatieverandering
- donkere urine
- stemmingsverandering, van prikkelbaarheid en huilbuien tot grote helderheid en creativiteit

Nu ik dat boekje zo lees vind ik dat ik, al is het maar uit solidariteit, de kuur maar eens moet meedoen. Eén dag weliswaar, eventueel in het weekend en als het even kan op een dag dat ik tot een stuk na de middag in bed heb gelegen. In de tussentijd moet ik vooral oppassen dat ik mezelf per ongeluk geen glaasje 'stoelgangthee' inschenk. Zelf ook geïnteresseerd? Laat je vooral niet afschrikken door de mogelijke bijwerkingen, je komt naar't schijnt als een nieuwe mens uit zo'n kuur. Dat je ook nog eens 8 kilo zou kunnen afvallen als je die ergens te veel hebt kan voor sommigen mogelijk ook een stimulans zijn.

4 opmerkingen:

Gerry zei

Ik werk in de Natuurwinkel dus wij verkopen deze pakketten ook. Ik heb nog nooit de neiging gehad het te gaan proberen. Ik lees ook vaak dat ontslakken onzin is, dat doen je darmen zelf als je genoeg vezels eet. Zeker op het moment vragen ook veel mensen weer om afslankthee (bikiniseizoen komt eraan)terwijl ze prima slank zijn.
Toch smaken sommige sappen best lekker, gewoon als sapje. Bijv. de gemengde groentencocktail (soort tomatensoep) en als je van bietjes of zuurkool houdt zijn die ook prima lekker. Ik zie vooral culinaire mogelijkheden zoals bietengelei etc. Gr, Gerry

Sid Frisjes zei

Van sommige van die sapjes ben ik absoluut geen fan, andere komen hier dan weer wel regelmatig over de vloer, zo ook het bietensapje als basis om ramenas te marineren.

En je kan ze inderdaad ook nog eens opwarmen (niet koken) om als soepje te eten.

Ruth zei

Wauw, zij heeft moed! Maar geef mij maar dat brownie-dessert.

Sid Frisjes zei

Hehe, ik geef je geen ongelijk Ruth. De eerste proevers zijn daarnet trouwens al langsgeweest.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...