zondag, februari 19, 2012

Online prullaria - me gusta

Een beetje rondsurfen op het net is gevaarlijk, zeker als je weet dat er her en der wel eens leuke dingen te vinden zijn. Zo van die zaken waar een mens niet zonder kan. Of net wel! In ieder geval, het mag niet verbazen dat er enkele dagen na zo'n onbezonnen surfsessie een pakje aan de deur staat. Deze keer stond er in vette letters Design 3000 op de doos.

Ons zelf rijkelijk van eten voorzien, het is één van de prioriteiten ten huize Coolinary. Dat we de plantjes echter wel eens over het hoofd durven zien is, daar moest maar eens iets aan veranderen. En kijk, deze 'Bördy' weet het wonderwel perfect te vinden met het groen in onze living. Wij content, de plantjes content en het vogeltje zien we ook niet klagen.

Bördy plantfeeder

Eén van de redenen waarom ik zo weinig aan de slag ga met Amerikaanse recepten is omdat ze daar met 'cups' werken in plaats van gram of milliliter. Cupmaten dus, en niet het soort waar ik wel fan van ben. Uiteraard kan een simpele omrekentabel soelaas bieden, maar dat bleek niet half zo cool als deze geweldige 'matroesjkas'. Drie stuks, dat wil zeggen zes verschillende hoeveelheden, gaande van een volledige cup tot een kwart cup en alles daartussen. En ze zijn zo leuk dat ze gerust op het aanrecht mogen blijven staan.

Matroschka maatbekers

En als we dan toch koekjes volgens Amerikaans recept aan het maken zijn, dan kunnen we ze misschien een eigen toets meegeven. Met de 'Home Made' koekjesstempel bijvoorbeeld! Nog geen koekjes gebakken, maar wel al een beetje aan het kliederen geweest voor de foto. 

Homemade koekjesstempel

7 opmerkingen:

Unknown zei

Die home-made stempel schreeuwt 'hebbebebbe' naar me. Wat een leuk ding

Sid Frisjes zei

Awel, dat had ik ook toen ik het zag.

Els FoodMoods zei

Vanwaar komen die matroesjka's? Ahzo schoon!

Cups komen wel eens van pas om ultrasnel koekjes te maken zoals deze: http://allrecipes.com/recipe/best-chocolate-chip-cookies/detail.aspx. Superlekker!

Sid Frisjes zei

Hey Els,

Alles kwam van die Design 3.000.

Els FoodMoods zei

Bedankt, daar had ik helemaal overgelezen :D

Sarah zei

Awel ja, die stempel wil ik ook al keilang! en deze wil ik nog langer: http://www.williams-sonoma.com/products/message-in-a-cookie-cutter-set/

Sid Frisjes zei

Ge moogt hem altijd eens lenen als ge hem nodig hebt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...