vrijdag, februari 24, 2012

Alain Ducasse bezoekt '25 jaar Studio Pieter Stockmans'


Wit, blauw en wat grijstinten, het vormt het sobere decor waarin ik mijn culinair gerelateerde blogs kwijt kan. Mensen met kennis van zaken hadden ongetwijfeld reeds lang door dat ik bij de keuze voor deze stijlvolle kleurencombinatie meer dan lichtjes geïnspireerd werd door het werk van keramist Pieter Stockmans. Als het op keramiek aankomt is Stockmans’ kenmerkende oeuvre tot ver buiten de landsgrenzen bekend. Zijn ‘Studio Pieter Stockmans’ blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat wordt gevierd met schoon volk. In navolging van Sergio Herman in 2010 en Hans van Wolde in 2011 zal niemand minder dan Alain Ducasse op 26 maart present tekenen op de ‘Stockmansblauwe dagen’.

De keuze voor de Franse meesterkok – wereldwijd goed voor 28 restaurants en 20 Michelinsterren – is gezien de nauwe samenwerking met de Studio trouwens niet geheel verwonderlijk. Ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Albert van Monaco met Charlène Wittstock ontwierp Pieter Stockmans in opdracht van Ducasse een exclusief bord voor diens hoofdgerecht. De Studio levert dan weer sinds 2005 serviesgoed aan zijn driesterrenrestaurant Louis XV in het Hôtel de Paris in Monaco.


Alain Ducasse

De komst van Alain Ducasse naar de Studio Pieter Stockmans bestaat uit een drieluik, als ware het een kunstwerk. Zo zal de chef tijdens het forum (14u tot 15.30 h) zichzelf en zijn filosofie over koken toelichten alsook vragen beantwoorden van het publiek. Deelname aan het forum is 10 € (slechts 5 € voor studenten). Na het forum zullen zowel Pieter Stockmans als Alain Ducasse hun boeken signeren.

Van 16.30h tot 18 uur is er een feestelijke receptie in aanwezigheid met Alain Ducasse. De jonge tweesterrenchef Thierry Theys, een voormalig poulain van Ducasse, staat in voor de geserveerde hapjes. De culinaire hoogstandjes worden begeleid door Belgische schuimwijn en iedere bezoeker ontvangt een door Stockmans ontworpen porseleinen champagneglas. Deelname aan de receptie bedraagt 95 €.

En dan is er nog het exclusieve diner – slechts 50 plaatsen beschikbaar – met een door Thierry Theys (Nuance**, Njam) samengestelde menu. Alain Ducasse, vergezeld van een meesterpatissier, neemt het dessert voor zijn rekening. Inschrijven kan via de website van Pieter Stockmans. De Studio kunt u vinden op de C-Mine te Genk, net als Sid Frisjes trouwens gedurende het forum en de receptie.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...