dinsdag, januari 24, 2012

Stoofpotten: Le Creuset mini cocottes

Heel af en toe heb ik last van stemmen in mijn hoofd. Die laten me weten dat ik iets willekeurig nodig heb, waarna er niets anders op zit dan snel naar de winkel te rennen. Ik dus onlangs als de bliksem naar Kooktijd in Turnhout om mezelf een mooie purperen Cocotte van Le Creuset te kopen. Kreeg ik er van de immer sympathieke uitbaatster Caroline toch niet gratis en voor niks het kookboek 'Stoofpotten' bij. Gewoon, omdat ik een vriendelijke klant ben, al beweren kwatongen dat er toevallig een actie liep.

Stoofpotten - Borgerhoff & Lamberigts

Plezant boekje met 33 leuke receptjes waaronder enkele klassiekers zoals kalfsblanket, lamsnavarin en stoverij. Voor het merendeel heb je stiekem niet eens een cocotte nodig, al heb je dat vooral niet van mij.  En waarom zou je nu geen prachtige geëmailleerde gietijzeren kanjer in huis willen hebben, laat staan z'n kleine broertjes...

Le Creuset mini cocottes

't Is het seizoen niet, ik weet het maar al te goed, maar aangezien die mini-asperges toch al in het rek van de supermarkt lagen kon het nog net. Het kwaad was toch al geschied. Mini-asperges dus, een eitje en wat Parmaham. Kruiden met peper en zout, en dit alles een minuutje of 18 in een voor 3/4 met heet water gevulde ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200° C plaatsen. Lekker met een goei stuk bruin brood!

Mini-asperges - ei - Parmaham

En trouwens, als ik die impulsaankopen ook nog eens een keertje laat inpakken, zit ik thuis helemaal op rozen. Ja, zo ben ik wel!

3 opmerkingen:

De yummyblogsisters zei

uit mooie potten kan alleen lekkers komen :)

Anniek zei

Je begint stilaan vrouwelijke trekjes te krijgen ;-) Die potjes zijn inderdaad geweldig

Sid Frisjes zei

Vrouwelijke trekskes? Lap, daar gaat mijn credebility! Snel iets over bier ofzo schrijven. Of voetbal!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...