vrijdag, januari 06, 2012

Huiswerk

Nog plannen voor dit jaar en niet noodzakelijk culinair, een beetje in huis werken. Er zijn wat klusjes die al dan niet noodgewongen blijven liggen zijn en daar gaan we eens komaf mee maken.

Geweldige luxe een kelder, maar dan moet die wel een beetje geriefelijk ingericht zijn. Nu we recent de luchtcirculatie in orde hebben gebracht kunnen we eraan beginnen. Opnieuw vloeren, een likje verf geven en voorzien van enkele handige rekken zodat dit als een frisse opslagplaats van allerlei lekkers kan dienen. Laten we zeggen dat we dit in januari / februari doen.

De keuken afwerken staat ook hoog op het lijstje van af te werken klusjes. Tegeltjes achter het fornuis plaatsen bijvoorbeeld, zodat ik eindelijk eens deftig in de weer kan gaan met die Frytop. De zoektocht naar de aansluitingspunten voor de spotjes in het plafond is nog zoiets waar we dringend werk van moeten maken. Januari / februari… moet lukken. Al weet ik niet of vriendin tijd gaat vinden om alles dan al een likje verf te geven.


Boretti Fry Top

Lichtpunten, zonder enige twijfel een minpuntje ten huize Coolinary. De zolder en de bureau zijn de enige plaatsen in huis waar er reeds deftige verlichtingsarmaturen hangen. Voor de rest hangen er draadjes en lampjes, that’s it. Ik kijk al uit naar de dag dat de postbode aan de deur staat met het pakketje met daarin een ‘Norm 69’ lamp van Normann Copenhagen. Any day now.


Norm 69 - Normann Copenhagen

De Vietnamese arduin lag er al een tijdje, sinds kort hebben we ook een houten (ipé) terras. Nu nog het voortuintje en het beplantbare gedeelte in de achtertuin nog  in orde brengen. Ik gok op februari / maart dat ik in de weer zal zijn met een worteldoek, plantjes en dergelijke. Nog eens kijken of er grint dan wel schors aan te pas dient te komen. En een tuintafel zoeken, niet onbelangrijk. Misschien moeten we maar voor het model gaan van Haiko Cornelissen, eentje dat eigenlijk bedoeld is voor indoor gebruik. Probleem is wel dat er geen tafelmodelgrasmaaier bestaat.


PicNYC tafel

En dan is er nog ‘het kot’ achter het huis. De woorden 'puinhoop', 'ravage', 'werk aan', spoken hier door mijn hoofd, maar we zullen er toch komaf mee moeten maken.  ’t Zal iets voor april / mei zijn als onze vaste klusjeman een gaatje in zijn agenda heeft. En als dat allemaal achter de rug kunnen we eens wat mensen uitnodigen om te barbecueën in den hof enzo. Een housewarmingparty na dik drie jaar, dat moet een klein wereldrecordje zijn.

4 opmerkingen:

Sylvie zei

Ik wist niet dat jij zo design- gevoelig was ;-) Schoon lamp!

Sid Frisjes zei

aah, de verborgen kantjes achter de culinaire façade. Dezelfde postbode zou normaal gezien ook een Eames Schommelstoel moeten meebrengen. En ik hoop Ann nog te overtuigen van enkele Muuto productjes ook. Komt goed!

Anoniem zei

Wat een coole tafel. En het lijkt niet eens zo moeilijk om zelf in elkaar te knutselen!

Sid Frisjes zei

En het leuke is, je kunt planten wat je wilt. De kans echter dat er een beestje in uw eten kruipt wordt natuurlijk een tikkeltje groter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...