dinsdag, december 13, 2011

B&B King Gent


‘t Was een gemak, dat studentenkot van vriendin in de Pollepelstraat. Helaas liggen die tijden alweer een tijdje achter ons. Voordeel is dat je in je zoektocht naar een overnachting nu wel eens op een pareltje kunt stoten. Bij ons bezoek aan Gent in juni sliepen we in een hotel, zo eentje uit een keten. En omdat die nogal kil en onpersoonlijk kunnen aanvoelen was ik voor ons recentste verblijf internetgewijs op zoek gegaan naar een Bed & Breakfast. Heeft altijd iets! Binnen de kortste keren kwam ik terecht op de site van BB King en tja, na zo’n fabuleuze woordspeling ga ik echt niet meer verder zoeken hoor.


BB King


B&B King - in hartje van de historische Gentse binnenstad gelegen - is een modern gebouw waarbij de benedenverdieping is voorbehouden voor de gasten. De lichte traphal is direct een leuke binnenkomer en geeft uit op het terras. Gezellig buiten vertoeven, badend in het zonlicht, bij beter weer is het vast mogelijk. In de traphal is er een keur aan DVD’s en CD’s te vinden welke je op het entertainmentsysteem in je kamer kan afspelen. Een wijds scala aan boeken biedt voor elk wat wils en zelfs een riedeltje op de huispiano spelen behoort tot de mogelijkheden. Genoeg verstrooiing dus mocht je, in tegenstelling tot ons, eens graag een avondje binnen blijven.

BB King, trappenhal
Eyecatcher in de hal was wat mij betreft de Eames schommelstoel, een vintage modelletje waarvan we het hele verhaal over de vondst – inderdaad, het betreft gevonden goed - bij het ontbijt kregen. Ik was hem een tijdje uit het oog verloren, maar nu hij terug op de radar staat, denk ik dat ik die in de aanbouw toch ook wel kan inpassen. Al schommelend de iKrant lezen terwijl ik met een half oog naar de vogeltjes op het terras kijk. Klinkt als lente!


Vintage Eames stoel

Als de hoeveelheid kussens op het bed een graadmeter voor gezelligheid mag zijn, wel dan haalt BB King alvast de maximumscore. Omstreeks het afgesproken  ontbijtmoment klonk vanuit het privévertrek op het eerste verdiep uitnodigende muziek, welke wij na een verkwikkend bad met veel plezier tegemoet gingen. Broodjes, ongemeen lekkere schellekes hesp, smakelijke staafjes kaas, een gepocheerd eitje en huisbereidde confituur van de mama, meer heeft een ontbijt niet nodig. Een vlotte babbel misschien en die kregen we er ongevraagd bij.


BB King kamer 1

Een rolletje King muntjes op het tafeltje in de kamer...  Het zit hem in de details! Fingers crossed dat Sarah en Dominiek in de zomer niet op vakantie gaan. Tijdens de Gentse Feesten zouden we namelijk graag nog een keertje terugkomen.

2 opmerkingen:

Ruth zei

Oh ziet er uit als een schitterend adres. En wil het nu net lukken dat ook wij daar altijd naar op zoek zijn!
Tof!

Conversal zei

Dit is inderdaad écht een pareltje!

Webdesign Gent

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...