dinsdag, oktober 04, 2011

Van seizoen naar seizoen - Sophie Dahl

Sophie Dahl, in een vorig leven één van ’s werelds bekendste volslanke modellen, heeft een tweede kookboek geschreven, getiteld ‘Van seizoen naar seizoen’. Indien de meer dan geslaagde metamorfose van de kleindochter van Roald Dahl louter te wijten zou zijn aan haar kookkunsten, dan zou iedereen bij wet verplicht moeten worden dit kookboek in huis te halen. Gezien we hier bij Coolinary echter vermoeden dat er ook wel eens een handige chirurg in het spel kan zijn, lopen we niet te hard van stapel en bladeren we het boek toch ook maar eens even door. Met plezier trouwens.

Na het succes van het boek ‘Miss Dahls heerlijkheden’ is er nu dus ‘Van seizoen naar seizoen’. Wie een beetje op de hoogte is van de culitrends weet dat koken volgens de seizoenen al een tijdje behoorlijk hip is. En niet alleen hip, maar vooral ook heel lekker. Tegen een seizoensgebonden keuken kan geen kweekprogramma of import uit verre oorden tegenop. En laat ik je dat niet wijsmaken, gewoon even naar je eigen smaakpapillen luisteren.

Dit mooie seizoensgebonden kookboek biedt naast heerlijke nieuwe recepten ook anekdotes en intieme herinneringen van Sophie Dahl zelf. Dahl heeft een natuurlijk instinct voor het combineren van het beste dat ieder seizoen te bieden heeft, en deelt dit met de lezer. Zo proef je de warmte van een zomerse tuin in volle bloei met gegrilde perziken, pistachenoten en Ricotta, de ontluikende knapperigheid van de lente met een rivierkreeftsalade en de druilerige en natte herfst met een Parmezaanse soep. Behalve de voedzame en makkelijk te bereiden reepten en de prachtige illustraties, neemt Sophie je ook mee op een gastronomische reis door de seizoenen, deelt ze hilarische jeugdherinneringen over een coltrui dragende ex of een doordeweekse avond met haar huidige man (Jamie Cullum) in Parijs.

Van seizoen naar seizoen belooft plezier, verwennerij en natuurlijk eenvoudig en goed eten, op een Angelsaksische leest geschoeid.

Van seizoen naar seizoen – Sophie Dahl
ISBN 9789048809875, € 24,90
288 blz. - gebonden
Een uitgave van Carrera

2 opmerkingen:

De yummyblogsisters zei

Amazon heeft dit boek vorige week ook bij mij gebracht :)
een reden om blij aan de herfst te beginnen!

Sid Frisjes zei

Inderdaad, al heb ik zelden een boek gehad dat zo 'Engels' aanvoelt. geen idee of dat nu positief, dan wel negatief is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...