zondag, september 25, 2011

De naaktslak en het bier

Nog even terugkomen op het schrappen van de vrij te kiezen laatste maaltijd voor ter dood veroordeelden in Texas uit mijn vorige post. Persoonlijk vind ik dat een tikkeltje jammer, maar ach, in het licht van de omstandigheden is dat nu niet direct de grootste ramp. De naaktslakken in onze voortuin hebben het gelukkig beter getroffen.

Euhm ja, we hebben dus naaktslakken in de woesternij die ons voortuintje is. Ze doen niet echt iets verkeerd, vreten geen planten op ofzo, maar het is een klein beetje vervelend dat ze zo half aan de schoenzool plakken bij terugkomst van één van onze nachtelijke escapades. Het gevolg, een plakkerige rotzooi in de gang, is alles behalve aangenaam. En geloof me, die slakken denken er net hetzelfde over. Verhuizen vinden ze niet zo'n optie, doodtrappen daar zijn vriendin en ik dan weer niet zo'n fan van. Wat gedaan, wat gedaan?

We hebben de opties even overlopen en zijn uitgekomen bij een oplossing zo cool, dat al het ongedierte binnen de kortste keren jaloers zal zijn op onze naaktslakken. Coolinary presenteert de slakkenval! Het porseleinen beestje vullen met bier en vervolgens simpelweg afwachten. Het bier trekt de slakken aan waarna ze een zalige verdrinkingsdood sterven. Wat zeg ik, ze lossen zelfs op in het gerstennat.

Een La Chouffe leek me wel een mooie keuze voor mijn glibberige vriendjes. De kabouter op het etiket heeft immers hun postuur enzo. Goeie keuze, al kan het natuurlijk nog beter.

Met een Mort Subite Kriek bijvoorbeeld, in de hoop dat die zijn naam alle eer aan doet. 't Is niet omdat die slakken tot de dood veroordeeld zijn, dat het geen zoete dood mag zijn hé!

3 opmerkingen:

Ruth zei

Veel cooler dan gewoon doorknippen, wat een vriendin van me tijdens avondlijkse uitstapjes in haar tuin steevast deed.

Sid Frisjes zei

Dat is een beetje spooky niet? Doe mij dan dat bier maar hoor. Veel slakvriendelijker

Sarah zei

Getver, naaktslakken. Wel een mooi einde dat je die beestjes bezorgt. Onlangs zat er hier ook een op de vuilzak, op ons miezerig koertje, stel je voor. Ik vraag me dus écht af hoe die daar gekomen is he!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...