dinsdag, september 20, 2011

TM 31 vs Terminator

De gouden jaren tachtig, iets om met een zekere nostalgie aan terug te denken. Zo was er die tante waarvan gezegd werd dat ze een keukenrobot had. We schrijven 1984, ik was 7 jaar of net niet, en een keukenrobot … daar had ik de wildste verwachtingen bij. Hoe groot zo’n robot was, of ie armen had en/of hij kon spreken. Hij, dat spreekt voor zich, want robotten zijn nu eenmaal mannen, zelfs al doen ze keukenklusjes. Teleurstelling alom toen ik na het zoveelste bezoekje die robot nog altijd niet gezien had. Wat voor nut had het nu zoiets cool ergens diep in een kast te bewaren. Belachelijk!

1984 is trouwens hetzelfde jaar dat ene Arnold Schawarzenegger voor de eerste keer furore mocht maken op het witte doek als een T 800 in de Terminator reeks. Niet dat ik me daar toen van bewust was, maar gewoon even om duidelijk te maken dat robotten toen wel bijzonder hip waren. In de keuken, en op het grote scherm! Ondertussen zijn we 27 jaar, en een stuk of 5 Terminator films verder en robotten blijven cool. Op het grote scherm alsook in de keuken!

Met Qlinaria hebben we een tijdje terug ook een robot gekocht, en wel een TM 31. Het is de moderne versie van de T 800 die gespeeld werd door Schwarzenegger in de originele Terminator uit 1984. Onze TM 31 staat garant voor stomende scènes en loeihete actie met vlijmscherpe, alles verpulverende messen. Deeg kneden, aardappelen en groenten stomen, sabayon kloppen, chocomousse of soep maken… kinderspel zo blijkt. Ik denk dat ik die Thermomix* als ultiem eerbetoon toch maar eens Arnold ga noemen.

* Vuurwapens niet inbegrepen!

1 opmerking:

Sylvie zei

Da was een goei jaar sè, 1984!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...