dinsdag, juli 12, 2011

Grey Goose & Foodpairing : A Toast to Taste!

Grey Goose ging op zoek naar een een manier om de uitzonderlijke smaak van zijn wodka’s nog beter tot hun recht te doen komen. In samenwerking met Sense for Taste werden de verschillende wodka’s van het Franse premium merk aan een smaakanalyse onderworpen.

Het eindresultaat zijn vier foodpairingtrees die aangeven welke ingredi├źnten het beste samengaan met de wodka’s. Op basis van deze informatie werd vervolgens voor de vier varianten van de wodka, de ultieme culinaire combinatie uitgewerkt die bovendien de link met thuisland Frankrijk extra in de verf zet.


Vanaf september 2011 stelt Grey Goose deze vier pairings voor in een vijftiental geselecteerde horecazaken. Wie een glas van de wodka bestelt, krijgt er de bijhorende appetizer gratis bij geserveerd. De namen van de bars waar je de pairings kan gaan proeven, worden binnenkort bekendgemaakt.

GREY GOOSE L'Originale - Oesterblad met een kaviaar van rode wijnazijn en sjalot

GREY GOOSE La Poire - Foie gras met fruitleer van perzikGREY GOOSE Le Citron - Camembert met lycheeGREY GOOSE L'Orange - Kaviar van zwarte truffel met gekonfijte gember

2 opmerkingen:

E. Stilker zei

Interessant, maar ik ben een van die gin drinkers die van mening is dat vodka volkomen smaakloos is. Wil je een vodka met een uitgesproken smaakprofiel, drink dan gin. Maar dat heeft ook zijn voordelen natuurlijk, je kan vodka als smaakloos alcoholelement in cocktails doen en al de andere ingredienten het werk laten doen.
Kgeef nog even mijn laatste cocktail creatie mee: een ouzo mojito met vlierbloesemsiroop (of vlierbloesemlimonade), best een grote kan maken want absoluut verslavend!

Foodpairing zei

De recepten en andere Foodpairing combinaties vind je op www.foodpairing.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...