maandag, april 04, 2011

SoyJoy

Niet dat ik de geweldig vriendelijke mensen van The Insiders niet vertrouw, maar als ze me een pakketje lekkers toesturen dat rechtstreeks uit Japan komt, dan neem ik zo mijn voorzorgen. De stralingsmeter erbij genomen, en steekproefgewijs enkele van die 'SoyJoy' repen aan een deskunding onderzoek onderworpen. Goed nieuws, geen enkel spoortje straling!


Japanners zijn wel te vinden voor een beetje ceremonie, en wie ben ik om dat naast mij neer te leggen? Een lang bordje, stokjes, de reep stukjes ter grote van sushi versnijden... voor die arme, fel geteisterde Japanners heb ik het er graag voor over.


Maar alle gekheid op een stokje, een reep op basis van soja, dat wil ik met de nodige scepsis wel eens eerst geproefd hebben. En dat valt zowaar goed mee. Wat zeg ik, ze zijn zelfs lekker. Stevige reep, tikkeltje aan de harde kant, maar vol van smaak. En wat die smaak betreft, kan je zelfs kiezen uit 7 verschillende repen: Pruim, appel, aardbei, sinaas, goji, blauwe bes en banaan. Voor ieder wat wils dus.


De verpakking belooft 30 tot 40 % fruit, al naargelang welke reep je hebt. Als je trouwens goed op onderstaande foto kijkt, zal je merken dat er geen bewaarmiddelen noch kleurstoffen inzitten, iets wat bij de bewuste consument als muziek in de oren moet klinken. 't Vervangt nog altijd geen echte appel of banaan, en er zit nog altijd suiker in, maar de SoyJoy repen hebben voldoende troeven in huis om ook hun weg naar uw winkelkarretje te vinden.


4 opmerkingen:

Insider_Joke zei

Zeer leuke post over Soyjoy!

joris zei

Ze zijn idd heel lekker!

Energie zei

Grappige foto's en leuk beschreven ook.

EL zei

Zeer leuk gevonden!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...