zaterdag, april 16, 2011

Christiania hippie ontbijt!

Christiania, de hippiecommune in Copenhagen stond ook op ons programma. Ik dacht er met een gelukje enkele fijne foto's van graffiti, of liever nog stencils te maken, maar niets van dat alles. Blijkt dat de lokale anarchisten het niet zo op foto's begrepen hebben, als logisch gevolg van hun gedoogde softdrugsbeleid. Even rond gefietst, loslopende honden ontweken, een vuil oog naar ongewassen hippies gegooid en ... gestopt voor een kopje koffie voor mijn van caffeïne afhankelijke reisgenoot.


Je verwacht het natuurlijk niet in zo'n hippie-oord, maar het 'etablissement' waar we binnengingen zag er redelijk ok uit. Wat zeg ik, meer dan ok! Dat het pand middendoor gescheiden was door een glazen wand om zowel rokers als niet-rokers een plaatsje te bieden, is in Chrisiania mogelijk nog vooruitstrevender dan dat het hier in België zou zijn. Ondanks de moeite kozen we het zonovergoten terras voor ons ontbijt en het mag gezegd, die hippies kunnen een lekker ontbijtje maken. Toast, spek, eitje, bieslook... lekker!


Chrisiania zou Christiania natuurlijk niet zijn als het persooneel van de keet niet beurtenlings buiten aan en gigantische toeter kwam lurken. En met gigantisch bedoel ik dan ook ter grootte van een baseballbat ofzo. Hippies!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...