Stap 1, zo'n 15 à 20 gram kiemen naar keuze een uurtje of twee lekker laten weken in wat water.
De fijne variant kiemen op een wattenbedje verdelen, de rest mag rechtstreeks in de ontkiemer.
Voor een optimaal resultaat best een donkere plaats geven. Tweemaal daags een half glaasje water en optioneel een paar lieve woordjes.
Na enkele dagen kunnen de kiemen geoogst worden. Hier heb je onder meer de rucolacress.
En kiemzaad van de paarse radijs. Lekker pittig van smaak en heerlijk tussen een donkere boterham met wat lekkere smeuïge zachte kaas.
4 opmerkingen:
Oh, vooral van die laatste tip ga ik watertanden!
Seg en knip je die dingen dan af of hoe 'pluk' je zoiets eigenlijk?
iets tussen knip/snij en trek.
Ah,van welk type is jouw bakje? Dat lijkt beter te werken dat het mijne..
Zal eens kijken of ik thuis de doos nog heb... komt in ieder geval uit Bio Planet, en doet het dus meer dan behoorlijk.
Een reactie posten