donderdag, januari 27, 2011

Moulinex - zo makkelijk is het

Vraag mij om 3 standaardmerken te noemen van kleine keukentoestellen (genre mixer, blender, wafelijzer… ) en ik denk dat ik spontaan Braun, Philips en Moulinex zou opnoemen. Dat laatste antwoord is op zijn minst verwonderlijk te noemen. Na de overname door Seb in 2001 werd door de Europese commissie beslist, gezien hun dominante marktpositie, dat Moulinex in 9 landen waaronder België niet meer verdeeld mocht worden. In 2008 verdween het merk vervolgens helemaal van het toneel. Als je merknaam na al die tijd nog steeds een belletje doet rinkelen bij de consument, dan kan je spreken van een straf merk. ‘A Household name’ zoals dat in mooi Engels vakjargon heet. Ondertussen zijn we een maand ver in 2011 en guess what? Moulinex is helemaal terug!

Om de glorieuze terugkeer van de gevallen engel te vieren, werden 20 foodbloggers afgelopen dinsdag uitgenodigd voor een avondje kookplezier. Plaats van gebeuren was de Brusselse kookstudio van chef Yves Mattagne in het prachtige Tour & Taxis gebouw. Als binnenkomer kregen we een glaasje bubbels (optioneel een vers geperst sapje) voor bij de informele ontmoetingsbabbel. Er volgde een welkomstwoordje, een kort bedrijfsfilmpje en in no time was het kooktijd.

Dat de gerenommeerde Mattagne niet van de partij zou zijn om ons een handje toe te steken wisten we natuurlijk op voorhand. Niet dat we de chef gemist hebben. De opzet van de avond zelf - met gebruik van verschillende Moulinex toestellen uit de nieuwe, hippe Red Ruby reeks een drie gangen menu maken - was nu niet direct een uitdaging voor ons doorwinterde hobbykoks. De meeste voorbereidingen waren zelfs al achter de rug, zodat we quasi onmiddellijk de versgewassen handen uit de mouwen konden steken. Hygiëne boven alles.Met enkele lotgenoten ging ik al snel aan de slag met de ‘Fresh Express’ en de ‘Pie & Co’, terwijl anderen dan weer de ‘Hapto Regular’, de ‘Moulinette’ en de ‘Masterchef 5000’ onder handen namen. Er werd een smakelijk soepje gemaakt met coquilles als garnituur en schuim van truffel. Over het hoofdgerecht, een weliswaar goed op smaak gebrachte tartaar uit de blender, kon ik niet anders dan de doodzonde uitspreken. Een woordje: handgesneden! De lekkere frietjes en rijkelijk vloeiende drank maakten wel weer veel goed. Als afsluiter stonden onze zoete en hartige baksels (clafoutis, quiche, pie) op het menu, die door iedereen fel gesmaakt werden.

Onder de deelnemers werd er vlot gebabbeld, er werden kaartjes uitgewisseld, fototoestellen ‘klikten’ dat het een lieve lust was, en de aanwezige afgevaardigden van Moulinex zagen dat het goed was. Nee, die uitnodiging van de lieve Hélène van Cleverwood was meer dan welkom. Onze felrode schort, eentje voor mijn collectie, mochten we uiteraard houden. Toen iedereen uiteindelijk op het punt stond huiswaarts te keren, bleek dat we ook nog zo’n schattige ‘Fresh Express’ meekregen. Hij heeft gisteren zijn nut trouwens al bewezen bij het maken van de spaghettisaus.

Mooi staaltje productplacement deze post, al zeg ik het zelf. Voor de slechte verstaander zal ik vanaf heden een tag ‘product placement’ meegeven als ik nog eens een stukje schrijf op verzoek van deze of gene.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuke vermelding !

Groeten van het Moulinex Team.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...