maandag, oktober 26, 2009

Gault Millau 2010

Voor enkele chefs zullen er weer enkele spannende dagen en slapeloze nachten opzitten. GaultMillau is namelijk op de proppen gekomen met zijn nieuwste editie en zoals steeds gaat dat gepaard met enkele wijzigingen. Akkoord, de top 3 van Gault Millau blijft onveranderd: Zo behoudt 'Hof van Cleve' in Kruishoutem 19,5 op 20, op de voet gevolgd door de 'Comme chez Soi' en de 'Sea Grill', beide met een score van 19 op 20.

Enkele nieuwe stijgers zijn bijvoorbeeld 'Danny Horzeele' uit Lissewege en 'Bartolomeus' uit Heist -aan-Zee. Bij de jonge topchefs worden Thierry Thijs van 'Nuance' in Duffel en Damien van Der Hoeven van 'Le Coriandre' in Brussel bekroond.

De titel 'Chef van het jaar' gaat naar patissier Roger Van Damme van 'Het Gebaar', die daarmee Viki Geunes van restaurant 't Zilte' opvolgt. Een opmerkelijke prestatie want zijn op de moleculaire keuken geënte restaurant is enkel op weekdagen open en dan nog uitsluitend 's middags. Hij kreeg trouwens een verdiende 18 op 20.

Tijd voor de nevenklassementen: 'Gastvrouw van het jaar' is volgens Gault Millau Caroline Kleys van 'Rascasse' in Kapellen. 'De Refter' in Brugge is als 'beste brasserie' uit de bus gekomen en 'Clandestino' in Haasdonck als 'het beste groenterestaurant'. En dat men er in de Kempen ook wat van kan bewijzen restaurant 'De Pastorie' uit Lichtaart, met 'het mooiste terras van het jaar' en restaurant 'Potiron' uit Kasterlee, dat bekroond is tot het 'meest kindvriendelijke groenterestaurant'.

Het meest opmerkelijke nieuws echter viel over de grens te rapen. Het restaurant Oud Sluis van Sergio Herman wordt een score van 20 op 20 toegedicht, iets wat geen enkel restaurant hem in de Benelux al voor deed.

2 opmerkingen:

spekvriend zei

Welke score had frituur Miranda?

Sid Frisjes zei

Beste frituur van de Kempen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...