donderdag, mei 21, 2009

Culinaria² - Menu²

Rondstruinen in het Brusselse Jubelpark, hoppen van het ene sterrenrestaurant naar het andere, een babbeltje slagen met Lionel Rigolet van restaurant Comme Chez Soi ** en wat foto's trekken... ideale zondagnamiddag zo bleek. Culinaria² was in mijn ogen alvast een schot in de roos.

Voor mijn eerste voorgerecht ging ik langs bij Julien Burlat van restaurant Dôme * uit Antwerpen. Daar stond een 'minestrone van rivierkreeft in cannelloni met gefrituurde wortelen en komijn' op mij te wachten. De toon was gezet.


Een statie verder was collega kempenzoon Viki Geunes van restaurant 't Zilte ** reeds druk in de weer met mijn tweede voorgerechtje, een overheerlijke 'zeewolf en tonijn tataki, aubergines met zwart look en venkelgnocchi'.


Op naar restaurant Comme Chez Soi ** waar naast Lionel Rigolet ook de mij bekende Daniel en Marcel mij hartelijke begroetten. Tegen een 'suprême van gelakeerde Barbarie eend en zijn sap gearomatiseerd met citrusvruchten, gevulde roulade van lange radijzen en krokante groenten' zeg ik uiteraard niet nee dus die liet ik me ook met plezier welgevallen.


En waarom ook geen dessert mee doornemen? Chef Mario Elias van restaurant Le Cor de Chasse * had een mooi bord bijeengeschilderd, geinspireerd op het parfum Guerlain "Homme". Straf, en de smaken klopten perfect.

Na het dessert zomaar huiswaarts keren, ho maar. Met een volle maag ben ik behoorlijk gedreven en dan durf ik het onderste al wel eens uit de kan halen. Het mag dan aardig wat moeite gekost hebben, uiteindelijk waren alle chefs bereid om voor Coolinary op de foto te gaan... tegelijkertijd. Respect!


En waarom ook niet even langs de stand van Peter Goossens van restaurant Hof van Cleve *** langslopen? Stel dat ik er nooit geraak om te 'Pottenkijken', laat staan om te eten... dan is een foto van zijn 'gebraiseerde varkenswangen met jonge erwten, dragon en citrus' toch het minste, niet?

Zelfs al gaat het om foto's, na een hoofdgerecht altijd een dessert! Na een 'taart van Brusselse plattekaas gegarneerd met rabarber en witte chocolade' van restaurant De Koopvaardij * was het welletjes geweest. Zu Hause.

5 opmerkingen:

Mii zei

Zeer geslaagde foto's! Daar wil ik volgend jaar ook bij zijn. (Of is dat geen jaarlijks weerkerend evenement?)

Sid Frisjes zei

Dit was de eerste keer (naar Londens model) maar ik hoop wel dat ze dat elk jaar doen.

BDC zei

Moet 't Zilte eigenlijk geen ** hebben?

Sid Frisjes zei

Uiteraard moeten dat er ** zijn. Thank god voor aandachtige lezers.

Merci Bert.

Unknown zei

Respect indeed voor de cheffen-foto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...