dinsdag, februari 24, 2009

Prei, patatten en de biowinkel

Bio is goed voor je. De producten smaken beter, zijn gezonder maar zijn helaas, hoe kan het ook anders, vaak een tikkeltje duurder. Dat laatste moet je er voor een gezonde levensstijl over hebben, dat spreekt voor zich. Als vriendin iets heeft meegekregen van de mama dan is het wel haar zin voor bio- en aanverwante producten. Ik kijk al lang niet meer op als ik zaken als miso, umeboshi, wakame, hijiki enzovoort hoor. Het verbaast me al zelfs niet meer dat schoonbroer graag een boterham met tofutartaar eet in plaats van eentje met pakweg lekkere choco.

Al die zaken worden natuurlijk in een biowinkel gehaald. Vroeger meer dan nu werd er dan bijvoorbeeld naar
de Dobbelhoeve gereden in het Antwerpse of werden de kinderen uitgezonden naar de Pimpernel. Tegenwoordig krijgen ook de lokale Bio-Planet en de Wieltjeshoeve regelmatig de schoonmama over de vloer. Ja, verse groenten, gezond brood en verantwoorde producten worden hoog in het vaandel gedragen.

En toch moet je altijd oppassen en uiteraard doet ze dat. Prei en patatten worden dan ook niet bij de wieltjeshoeve gekocht. Die worden namelijk veel te dicht bij het kerkhof geteeld. Kijk, dat vind ik nu grappig.

1 opmerking:

Anoniem zei

it's funny cause it's true

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...