maandag, september 22, 2008

Paella

Paella maken voor 50 man? Een straatfeestje? Tuurlijk doe ik dat. Geef me een opdracht en een vuur en de kans is klein dat ik het niet doe. Zo doe je nog eens wat ervaring op want een paella voor +/- 50 personen maken doe je ook niet elke dag natuurlijk.

1/ Genot en Yves hebben de kruiden in olijfolie laten fruiten en voegen 5 kg rijst toe.

2/ De sofrito (2,5 kg)die we een dag eerder maakten gaat ook de pan in.

3/ 12,5 liter visbouillon toevoegen.

4/ Niet meer roeren zodat er zich een korst (socorat) kan vormen.

5/ Na de kip en de vis ook de calamaris toevoegen...

6/ Scampi's check, mosselen check, erwten en mais check...

7/ Komen eten!

Conclusie: Paella maken voor +/- 50 personen lukt aardig. Gezien de vriendelijke bewoners van de Sint Mattheusstraat in Borgerhout was het ook voor de kok een aangenaam namiddagje.

6 opmerkingen:

Sarah zei

en het was héél lekker! goed gedaan coolinary cuisine!

Anoniem zei

Inderdaad! Ik denk dat de Mattheusbewoners het er unaniem over eens zijn: volgend jaar nog meer Coolinary op ons buurtfeest!!
Katleen

Anoniem zei

De zon scheen in ons bord! Spijt dat ik toch geen tupperwareke mee naar huis heb genomen...
ine

joris zei

Sieht gut aus, Yves. Mss een ideetje voor onze indrink! Grtz, Joris

Anoniem zei

dat ziet er echt lekker uit. woonde ik maar in de st mattheusstraat

Coralin Jans zei

coole foto's en 't was ook een cool feestje :-)
bedankt koks. Mee dankzij jullie en de super lekkere paella kon het buurtfeest niet meer stuk.
Linda uit de Mattheusstraat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...