Vlees, groentjes, schaaldieren... een super zomers slaatje
Nodig:
Verschillende soorten sla: ijsberg, frisee, radicchio (foto), veldsla, rucola, ...
Gandaham of parmaham (evt gezouten spek)
Langoustines (vers of uit het vriesvak)
Pijnboompitten (geroosterd)
Groene asperges
Mayonaise (evt zelf maken => eidooier, mosterd, peper/zout, zonnebloemolie)
Verse groene tuinkruiden (basilicum, munt, bieslook, bladpeterselie…)
Peper, zout, balsamico-azijn, olijfolie
Doen:
* Was de verschillende soorten sla en zwier deze droog. Olijfolie en balsamico-azijn toevoegen en kruiden met een beetje peper van de molen.
* De groene asperges in gelijke stukken snijden. Wok voorverwarmen, olie toevoegen en de asperges beetgaar wokken. Kruiden met peper en zout. De asperges kan je ook blancheren in gezouten water en voor het serveren kort opbakken.
* Langoustines ontdoen van pantser en hier de ham rond wikkelen. Vlak voor het serveren kort opbakken in de pan.
* De tuinkruiden met wat water mixen en toevoegen aan de mayonaise zodat je een lopende dressing krijgt. Afsmaken met peper en zout indien nodig.
Dresseren:
De sla in het midden van het bord schikken en de langoustines en asperges er rond. Afwerken met de dressing, geroosterde pijnboompitten en eventueel enkele grijze garnalen of krokante broodkorstjes.
2 opmerkingen:
en wannéér konden we dat komen proeven? ;)
Zeg maar wanneer ik je keuken mag gebruiken en ik kom af (met een flesje wijn onder de arm... )
Een reactie posten