Onlangs zette ik een foto op FoodShoot van een makreel in de vorm die mij het meest bekend is, blikvorm. Blijkt toch wel dat dit geen fabrieksvis is maar dat die gewoon in de zee zwemt. Collega kookgenoten waren afgelopen maandag naar Nederland afgezakt om vanop een vissersschuit een lijntje uit te gooien in de hoop dat de makreel zou toehappen.
Vorig jaar hadden ze op een dag zo'n 10 vissen gevangen. Niet slecht, maar niet genoeg om tijdens een barbecue een gezelschap van ongeveer 10 man te voeden. Dat het dit jaar iets vlotter ging mocht al blijken uit de sms die ik via via laat in de namiddag ontving: "meer dan 500 vissen".
Uiteraard hebben we 's avonds lekker aan de dis gezeten bij Ronny thuis. Vers gerookte makreel, makreel in papillot op de barbecue, verse groentjes uit zijn winkel (Ronny Jacobs groenten, Weelde Statie), gepofte aardappelen, lekkere wijn en een goed gezelschap. Meer moet dat echt niet zijn. Van't weekend twee receptjes met makreel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten