Zondagavond, een uitgelezen moment om eens goed te gaan eten zo dachten wij. We hadden het natuurlijk ook verdiend want zaterdag hebben we heel de dag hard gewerk om de nieuwe ramen in ons huis te kunnen plaatsen. Soit, rond 5 uur ’s avonds even gebeld naar restaurant Mille Paste in Geel en om kwart na zeven er was nog een tafeltje vrij voor 2 personen. Een vol huis zo bleek want toen we aankwamen was er effectief slechts één tafeltje vrij.
Eerste indruk, kleine maar knappe zaak en geef toe, klein heeft altijd zijn charmes. Zo kan je bijvoorbeeld ongegeneerd luistervinken en al dan niet spannende verhalen van je buren oppikken. Het tafeltje aan mijn rechterkant vond het allemaal wat lang duren, die aan mijn linkerkant hadden er alle begrip voor, want iedereen was om 6 uur toch op hetzelfde moment toegekomen.
Toen ik besloot de glazen, het peper- en zoutstel, het bloemstukje, de fles water en de karaf wijn even van plaats te veranderen zei Ann me langs de neus weg dat ik precies haar vader was. Aanleiding genoeg voor de rechterbuurman om zijn mening te geven. “Ze heeft u door makker, zo gaat het niet lang meer duren”. Een lange relatie was volgens hem ook geen garantie is op een huwelijk want hij kende mensen die 7 jaar samen waren, trouwden en vervolgens na 2 maanden weer gescheiden waren. Reden genoeg voor het koppel aan de linkerkant om zich in het gesprek te mengen. Zij besloten na 10 jaar te huwen en waren ondertussen 17 jaar samen. Gezellig toch, zo op restaurant gaan.
Over het eten kan ik kort zijn, dat was ongelofelijk lekker. Werd door ons gegeten en goed bevonden:
- Minestrone
- Bisque van grijze garnalen met mierikswortelroom
- Agnelotti all aragosta (pasta gevuld met ricotta, krab en kreeft) geserveerd met scampi's, fijne groentjes en een zachte vissaus
- Krokant gebakken tonijnsteak, gewikkeld in sesamzaadjes, geserveerd met groentegarnituur, verse tagliatelle en een zacht vissausje geparfumeerd met lemone
Misschien een kleine tip als dat even mag. De borden waar al dat lekkers in geserveerd werd waren op zijn zachts uitgedrukt nogal aan de grote kant. Dat komt sjiek over, het oog wil ook wat en het komt de presentatie ten goede maar in een klein behuisd restaurant moet je misschien toch kiezen voor kleinere borden. Dat maakt het net iets gezelliger tafelen. Verder niets aan te merken, meer zelfs: twee grote “Coolinary thumbs up” voor Mille Paste. Alweer een pareltje in de kempen.
1 opmerking:
Geachte,
bedankt voor uw bijdrage.
Wij gaan morgen de proef op de som nemen.
Wij kijken er alvast naar uit.
ED Tongeren
Een reactie posten