... tenminste, als de uitslag van het examen van afgelopen maandag een beetje meevalt.
Vragen over beurre manié, veloutésoep, demi glace, visfumet, gevulde kip, "porter à la nappe" en diens meer passeerden de revue en ik denk dat de antwoorden wel min of meer correct waren. Leesbaar is iets anders maar correct naar alle waarschijnlijkheid wel.
Als ik even terugblik op de vorige 3 jaren dan blijk ik volgende modules gevolgd te hebben:
Basissen
Dagschotels
Vleesbereidingen
Desserten
Koude keuken
Horeca reglementeringen
Haccp
Streekgerechten
Menu's met vlees
Menu's met vis
à la carte
Voorbereiding tot de dienst
Bar & cocktail
Dat begint aardig op te tellen denk ik dan en het is stopt maar niet. Binnen twee weken start ik weeral met twee nieuwe modules, namelijk wijnkennis en modetrends. Maar eerst dat papiertje afwachten waarop staat dat Sid officieel kan koken.
6 opmerkingen:
Het klinkt allemaal heel positief. Zal ik desondanks met de gelukwensen nog even wachten tot je kookvaardigheid ook schriftelijk is vastgelegd?
"Voorbereiding tot de dienst" klinkt trouwens wel erg religieus in mijn noordelijke oren. ;-)
Gelukwensen van een culinair journalist / "foodblogger" van het jaar, wat een eer! Ik denk niet dat het papiertje nog van het theorie-examen gaat afhangen.
Voorbereiding tot de dienst is niet meer of niet minder dan het correct tafeldekken, opdienen, afruimen... allemaal volgens de regels van de kunst.
Spannend, maar toch al proficiat. Want voor ons is het al bezwezen: kok Sid kan er wat van!
Sid, kan je bij ons op 9 februari ook een examen komen afleggen? Dank!
Gaan we niet op restaurant? Aperitief + oesters bij jullie, daar kan ik wel voor zorgen...
en ik ben bijna officieel veelvraat. Wij gaan een lange en mooie vriendschap tegemoet.
Een reactie posten