zondag, januari 27, 2008

Eten Enzo


Een tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging om aanwezig te zijn op de release van het boek "Eten Enzo" van Janneke Vreugdenhil. De lekkerste receptjes die ooit in haar column verschenen in het Nederlands NRC.next kregen een plaatsje in het boek. Jammer maar helaas, professionele verplichtingen en een tripje naar Den Haag bleken niet verzoenbaar voor deze kookblogger dus heb ik niet uit eerste hand kunnen genieten van de kookkunsten van Janneke. Enkele weken later zat er wel een exemplaar van het boek in de brievenbus en dat vinden wij uiteraard altijd geweldig.

Lekkere recepten netjes geranschikt per seizoen, korte stukjes over tomaten, asperges, het perfecte ei en zelfs lezerscommentaren... een compleet kookboek met andere woorden waarbij er op de inhoud niets valt aan te merken.

Zoals je op de foto hierboven misschien al kan zien is er over de vormgeving van het boek echt wel nagedacht. Bij de fotografie gaat alle aandacht volledig naar het gerecht, het servies werd er gewoon bijgetekend. Per recept staan de ingredi├źnten twee keer vermeld, waarvan een keer op een handig afscheurstrookje zodat je direct je boodschappenlijstje bij de hand hebt. De kritische lezer kan op twee oren slapen, aan de binnenzijde van de achterflap is een opbergkaftje voorzien zodat je je lijstjes netjes kan bewaren tot het moment dat je ze nog eens nodig hebt. Twee kleine voorbeeldjes waaruit direct blijkt dat met een beetje creativiteit je je direct onderscheid van de middelmaat.

Geen idee of je deze uitgave van
House of Knowledge in de Belgische boekhandel terug kan vinden maar als je op deze link klikt kan je hem wel rechtstreeks in Nederland bestellen. De moeite.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...