woensdag, januari 02, 2008

Champagne ***

Hoe beter het nieuwe jaar inzetten dat met champagne? De beelden op de televisie spraken voor zich, champagne is in. Zowat iedereen leek oud op nieuw in te zetten met een fles bubbels in de hand.

Slim bekeken van de mensen van het Davidsfonds om in de feestperiode een boek op de markt te brengen volledig gewijd aan de sprankelende godendrank. Diezelfde feestperiode is dan ook de reden waarom de bespreking niet tijdens maar wel erna op coolinary verschijnt.

In het boek "Champagne", van de hand van Stefaan Van Laere, maître-sommelier Gido Van Imschoot en fotograaf Bart Deseyn komen zowel de geschiedenis, de streek, de druif, de productie en de wijnboeren en handelaars aan bod. Vijftien boeiende portretten van vooraanstaande champagnehuizen geven je een dieper inzicht in de wereld van dit klasseproduct. Om de smaakpapillen verder aan te wakkeren krijgen vijftien toonaangevende chefs (oa. Sergio Herman, Geert Van Hecke, Guy Van Cauteren...) carte blanche en tonen hun kunnen. Wij vinden het jammer dat de recepten bij deze welliswaar overheerlijk ogende champagnegerechten ontbreken, direct ook het enige puntje negatieve kritiek.

Het boek bestellen kan je door te klikken op het ISBNnr. 9789058264879.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

... en dat gratis exemplaar is weer binnen dankzij deze 'recensie'! Schol!

Anoniem zei

champy... lekkerlekker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...