maandag, december 31, 2007

Diepvriespizza deluxe

Zondagavond, geen idee wat te eten. Er liggen nog scampi's in de vriezer en alle ingrediënten (koriander, gember, rode peper, knoflook, sesamolie, sojasaus) zijn in huis gehaald om er een lekker hapje van te maken. Of toch maar diepvriespizza? De scampi's komen allicht beter tot hun recht als side-dish bij de afhaalmaaltijd (Chinees) op het inderhaast ineengeflanst oudejaarsfeestje (veel beterschap Sven, you owe us a beer). Yep, diepvriespizza. Mijn zinnen waren al volledig gezet op een lekker smeuïge 4-kazen-pizza maar blijkbaar had de vriezer enkel nog "pollo", "speciale" en de saaiste aller diepvriespizza’s… "mozzarella".

Dilemma… wat doe je als je geen zin hebt in kip, salami, hesp en champignons? Je gaat voor de saaie mozzarella pizza en je verheft deze door toevoeging van enkele ingrediënten tot een klein culinair hoogstandje. Dat laatste is misschien overdreven maar ik heb wel lekker gegeten.

Ingrediënten voor het pimpen van een basic pizza:

2 plakjes gerookte zalm, in reepjes gesneden4 stukjes lekkere brie
3 schijfjes truffelsalami
Zwarte peper

Bereiding:

* Pizza bepeperen en een achttal minuten in de voorverwarmde oven steken (temperatuur en tijdsduur hangt af van merk tot merk)

* Pizza uit de oven halen, brie en truffelsalami op één helft garneren en terug in de oven plaatsen.

* Na drie minuten de reepjes gerookte zalm over de andere helft garneren en nog een minuutje in de oven plaatsen.

Beste wensen en een smakelijk 2008.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...