Gisteren dus terug naar het schooltje gegaan voor de module “à la carte” en ik moet zeggen dat ik goed gegeten heb. Stond op de menu: Broccoliroomsoep met bospaddestoelen, tongscharfilets met puree, spinazie en witlof en als dessert een mokkaparfait.
Hierbij het recept van de soep.
Ingrediënten:
300 gr broccoli
versgemalen peper
zout
nootmuskaat
½ dl droge witte wijn
4 dl groentebouillon
100 gr kleine bospaddenstoelen
75 gr zure room
1 tl olijfolie
Bereiding:
* maak de broccoli schoon en spoel ze.
* blancheer 2 roosjes 3 minuten in gezouten water (garnituur)
* breng de overige broccoli met de bouillon aan de kook en laat 15 minuten pruttelen
* wrijf de paddenstoelen schoon met een borsteltje / keukenpapier
* bak ze in hete olie en kruid met peper en zout
* mix de soep, kruid met peper, zout en nootmuskaat en doe er de wijn bij
* verdeel de soep over voorverwarmde borden
* werk af met broccoliroosjes, paddenstoelen en een toefje zure room.
3 opmerkingen:
Hmmm! Zure room!
Btw, is dat in het Atheneum (Hotelschool) dat je die lessen volgt? Ik ben eigenlijk van Oud-Turnhout!
Dat is naast het Atheneum ja, (afdeling van Horito)... en ik ben ook van Oud-Turhout (lees het coolere gedeelte Oosthoven :-) )
Over Oosthoven gesproken: eergisteren met Kaatje nog fritjes gaan halen in de Chalet sè. Juist op tijd nog, want Tine en Guy gingen met vakantie vanaf maandag!
Een reactie posten