dinsdag, september 04, 2007

Broccolisoep met bospaddenstoelen en zure room

Gisteren dus terug naar het schooltje gegaan voor de module “à la carte” en ik moet zeggen dat ik goed gegeten heb. Stond op de menu: Broccoliroomsoep met bospaddestoelen, tongscharfilets met puree, spinazie en witlof en als dessert een mokkaparfait.

Hierbij het recept van de soep.

Ingrediënten:

300 gr broccoli
versgemalen peper
zout
nootmuskaat
½ dl droge witte wijn
4 dl groentebouillon
100 gr kleine bospaddenstoelen
75 gr zure room
1 tl olijfolie

Bereiding:

* maak de broccoli schoon en spoel ze.
* blancheer 2 roosjes 3 minuten in gezouten water (garnituur)
* breng de overige broccoli met de bouillon aan de kook en laat 15 minuten pruttelen
* wrijf de paddenstoelen schoon met een borsteltje / keukenpapier
* bak ze in hete olie en kruid met peper en zout
* mix de soep, kruid met peper, zout en nootmuskaat en doe er de wijn bij
* verdeel de soep over voorverwarmde borden
* werk af met broccoliroosjes, paddenstoelen en een toefje zure room.

3 opmerkingen:

Ann zei

Hmmm! Zure room!

Btw, is dat in het Atheneum (Hotelschool) dat je die lessen volgt? Ik ben eigenlijk van Oud-Turnhout!

Sid Frisjes zei

Dat is naast het Atheneum ja, (afdeling van Horito)... en ik ben ook van Oud-Turhout (lees het coolere gedeelte Oosthoven :-) )

Ann zei

Over Oosthoven gesproken: eergisteren met Kaatje nog fritjes gaan halen in de Chalet sè. Juist op tijd nog, want Tine en Guy gingen met vakantie vanaf maandag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...