dinsdag, juli 03, 2007

Smaken van het Land



Zowaar helemaal over het hoofd gezien iets te schrijven over bovenstaande boeken.

In "Groenten en fruit, vroeger en nu" kom je alles te weten de consumptie en productie van groenten en fruit van 1800 tot nu. Heel de wereld mag dan onze spruiten, Brussels lof en asperges kennen, wat weten wij nog over ons culinair erfgoed. Langvergeten soorten zoals mispel, kweefruit, schorseneren... krijgen een ereplaats in dit boek.

In "De Groentekok leeft zich uit" gaat Frank Fol aan de slag met enkele al dan niet vergeten groenten. Inventieve gerechtjes van de groentekok met prachtige foto's van Marc Wauters doen je binnen de kortse keren watertanden. Wat denk je bijvoorbeeld van een "dubbeldekker van speculaasbrood met verse geitenkaas en marmelade van abrikozen en eucalyptus" of "hosties van spruiten". Buiten recept en foto kom je per gerecht aardig wat te weten met de bijgeleverde informatie over pakweg bloedzuring, kervelwortel, rutabaga en kardoen maar ook over druiven, augurken en witte perzikken.

Beide boeken zijn aanraders voor wie zich wil verdiepen in niet alledaagse groenten en fruit. Ze zijn dan ook als duopack te verkrijgen bij je lokale boekenboer, voor de aardigheid verpakt in een leuk aardappelnetje!

Groenten en Fruit, vroeger en nu van auteur Eddie Niesten / Yves Segers:
ISBN 9789058264435. De Groentekok leeft zich uit van Frank Fol / Marc Wauters: ISBN 9789058264596.

Beide exemplaren verschenen bij het Davidsfonds.

Geniet met Folle teugen zou de groentekoker nog aan toe willen voegen
!

1 opmerking:

Anoniem zei

Boeken vandaag in uienzak(??) zien liggen in de boekenwinkel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...