"Ik smelt... het lekkerste boek over chocolade" heeft zijn titel alvast niet gestolen. Toen ik het zonet voor de eerste keer doorbladerde betrapte ik mezelf erop dat ik twee keer naar de keuken ben gelopen voor een shot hagelslag, mijn instant chocoladefix zeg maar. Dit boek van Kolet Janssen en Sara Jonkers is dan ook zonder twijfel een aanrader voor elke chocoholic.
Van de kleurige M&M's foto's tot het overzicht van chocolade snoepgoed. Alle foto's doen je verlangen naar chocolade en dan zijn er ook nog eens de knappe illustraties van Ilah, de chocoladeletters en de grappige vingerafdrukken... visueel zit het alvast snor.
Inhoudelijk ook trouwens. Naast de geschiedenis van de chocolade, een hele reeks producten en recepten (mmm... wraps met chocoladepasta), kan je in dit boek ook tal van verhalen, gedichten, spelletjes en weetjes terugvinden. Ideaal voor zowel de jonge als de volwassen liefhebber. Voor de onverzadigbare chocoholic geven de auteurs trouwens nog een lijstje mee met chocolademusea en festivals in binnen- en buitenland. Pas het museum in Keulen bezocht en verse chocolade is verdomd lekker.
Als je wilt weten in welk land ze de meeste chocolade eten, hoe het gedichtje over de paaskip gaat, waarvoor Twix staat, hoe je chocoladesnoepjes met gepofte rijst maakt of hoe je chocolade memory moet spelen... dan rep je je best naar de dichtstbijzijnde boekhandel en haal je dit boek in huis.
Om je vingers bij af te likken!
"Ik smelt... het lekkerste boek over chocolade" werd uitgegeven door Davidsfonds Uigeverij. Bestellen kan door een klik op volgend ISBN nummer: 9789076830827.
11 opmerkingen:
Waar zitten die Maltezers???
Staan er ook recepten bij waarbij cha cha's worden gebruikt? Ik ben daar dus aan verslaafd he.. :-)
(btw link Ilah gaat niet)
Maltezers? Die gebruikt Jamie oliver ook dacht ik, verkruimeld over een ijsje.
Het water komt mij ook in de mond, maar ik kan hier helaas nergens terecht voor een shot chocoladefix :)
En? Waarvoor staat Twix?
chocolade-memory: das iets voor u sarah!
Bon,
Kaatje, de link is aangepast en er staan bij geen recepten met cha cha's in. Tenzij ik me vergis wordt de cha cha zelfs niet vermeld.
Sarah, Jamie maakt een maltezermilkshake en de verwijzing naar chocoladememory heb ik er speciaal voor jou bijgezet.
iedereen, chocolade heerst. Thuis eens proberen of chocoladerisotto een goede "uitvinding" is
Overheerlijk volgens mij, 'vies' volgens zij die hallo zegt: mole poblano AKA kip met chocolade. Enkele jaren geleden gegeten in Mexico en ik kan me de smaak nog steeds herinneren. Wich is nice!
Ah, het recept: http://jobensaskia.nl/recepten.php?print=3
Jakkie!!
Ik hoop dat uwe chocoladerisotto er beter uitziet dan hier:http://www.kokeneten.be/2007/05/14/chocoladerisotto/
want toen ik dit zag moest ik spontaan aan iets anders denken ;-)
Mole poblano ontbreekt natuurlijk ook niet in dit boek, de foto ziet er alleen niet zo appetijtelijk uit. In "het gerecht" daarentegen!
Witte chocolade is eigenlijk geen chocolade maar zorgt er wel voor dat je chocorisotto er niet als kaka uitziet...
Een reactie posten