zondag, mei 27, 2007

De Provence anders ***

De Provence anders - Cultuur, Kleur, Smaak.


Toen God de zon, het land, de bergen en de zee had geschapen en ze wilde samenvoegen om de Aarde te scheppen, merkte Hij dat er van alles een beetje over was. Hij voegde alle stukjes samen tot een Paradijs: de Provence.

En over die Provence, tevens haar grote liefde en tweede thuis, heeft filosofe en historica Dominique Bauer een reisboek geschreven. Met de dichter Frederic Mistral als gids maak je van binnenuit kennis met de cultuur van de Provence, doorheen de Vaucluse, de Drôme Provençale en de Luberon, langs het laagland van de Rhônevallei tot aan de Middellandse Zee. In landschappen, verhalen en tradities ontvouwt zich de Provence als een wereld waarin de tijd traag wordt gesmaakt.

Over smaken gesproken. In het boek kan je naast de vele culinaire foto's ook nog eens tal van recepten terugvinden waaronder die van de gekende Bouillabaisse, "le nougat noir" en geflambeerde gamba's met Pastis... Ideaal om de Provence eens in huis te halen of om rustig weg te mijmeren bij de gedachte aan een geslaagde vakantie.

Moest je nog geen vakantieplannen hebben en je wil er toch even tussenuit dan is de Provence misschien wel iets voor jou. De verhalen, gedichten, recepten en uiteraard ook de sfeervolle foto's van de hand van Daniela Simons geven je alvast een beeld van wat dit mooie stukje Frankrijk te bieden heeft.

De Provence anders werd uitgegeven door Davidsfonds Uigeverij. Bestellen kan door een klik op volgend ISBN nummer: 9789058264442

5 opmerkingen:

Sarah zei

zolang er maar geen andouillette in staat (kots, kots).

buiten die vieze worst gerekend ben ik een MEGA provence fan!

Anoniem zei

was het al maar vakantie, ik heb zin.

Tina

Anoniem zei

De Provence, is dat niet die regio/etablissement in Oud Turnhout

Sid Frisjes zei

Pfft. die Provence ben ik eens een keer binnen geweest na een vat van het werk... 3 seconden en ik had het wel gezien. Doe mij dan toch maar de regio in Frankrijk.

Anoniem zei

Haha, nog een dikke maand en we zitten daar met ons lui gat weer op een terraske!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...