vrijdag, april 20, 2007

Victoria vs Ramsay

De vermaarde Gordon Ramsay heeft zich de toorn van Victoria Beckham op de hals gehaald. Posh is boos op de bekende Britse tv-kok omdat deze twee lammetjes tot voor- of hoofdgerecht wil herleiden. Een tijdje geleden toen het nog dikke mik was tussen La Beckham en Ramsay, mocht hij zijn schattige wolbolletjes wel op haar grond laten grazen en Vicky, (ik zit zonder synoniemen nu) die dol op de lammetjes was had het kwaad helemaal niet zien aankomen. Ramsay zelf kwam al eerder in opspraak voor het tonen van dierenleed, in een betwiste aflevering toonde Ramsay hoe een kalkoen het stukje vlees op een bord werd. PETA, een bekende dierenrechtenorganisatie, bestempelde de man dan ook als "vegetariër onvriendelijk". Laten we vooral niet hypocriet doen denk ik dan, je weet (of zou toch moeten weten) waar je vlees vandaan komt… duizenden kookprogramma’s op de televisie waarin allerhande soorten vlees de pan in gaan en je hoort geen haan kraaien (die houdt zich uiteraard gedeisd), tot iemand effectief een beestje mee naar de keuken neemt. Ik zou zelfs durven zeggen dat Ramsay de vegetariërs indirect een dienst bewijst, want voor gedegouteerde vleeseters kan zoiets wel eens de ommekeer zijn! En nu nog de heksenjacht openen op Jamie Oliver want in ’s mans boek “Jamie’s Italy” komen tamelijk wat foto’s aan bod die niets aan de verbeelding overlaten.

9 opmerkingen:

Kaatje zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Kaatje zei

Ik ben vegetariër en heb het boek van Jamie... ik sla de vlees- en visblz. over ;-)

Sid Frisjes zei

Jamie's boeken zijn altijd geweldig en die foto's van gekeelde beestjes wou hij persé in het boek... al weet ik niet meer direct waarom

spekvriend zei

De foto op pagina 47 doet zelfs pijn aan mijn spekminnende ogen.

Anoniem zei

ik vind dat alle vleeseters een week in een slachthuis moeten gaan werken, tenzij ze zelf al ooit dieren hebben (helpen) slachten!
en als ze dan nog met veel smaak dat vlees kunnen opeten, eigenlijk zijn het dan gewoon harteloze mensen. en zo is het nooit goed! Tenzij ze gewoon vegetariër worden ;)
maar het is toch ongelooflijk triest dat veel mensen niet eens weten of stoofvlees van een koe of een varken komt.

natalie (het is zolang geleden dat ik mijn bloggerpaswoord zelfs niet eens meer weet!)

Anoniem zei

Ik heb ooit samen met mijn bompa op ambachtelijke wijze konijnen en kippen geslacht. Het waren soms zelfs de konijntjes waar ik een week eerder nog mee in het gras lag te spelen. En om eerlijk te zijn: Flappie smaakte nog beter dan zijn vriendjes uit een pakje van de GB. Ik draag deze post dan ook op aan Flappie...

Sorry voor mijn harteloosheid, Flapperino!

Sid Frisjes zei

Komt stoofvlees niet van de winkel?
Ik heb ooit zelf vis gevangen en na bewerking (door iemand anders)opgegeten, en in't restaurant ook zelf vis ontdaan van hoofd, ingewanden, vinnen etc!

Sarah zei

Lekker!
Écht lékker!

Anoniem zei

Lietel bunny, I laaik! Ies laajk chicken but with moor legs. Ies naais enimel toe iet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...