donderdag, februari 15, 2007

Lasagne met zuiderse groenten en een scampispiesje

Gisteren las ik op één of andere blog over een liefde voor Italiaans eten, aangewakkerd door de serie The Sopranos. ’s Avonds * kon ik zelf aan de slag om een Italiaans getint voorgerechtje te maken, als dat geen reden is om een receptje op de site te zetten weet ik het ook niet meer.

Lasagne met zuiderse groenten en een spiesje van gemarineerde scampi’s, ideaal als voor- of bijgerecht. De vegetariërs kunnen de scampi’s uiteraard weglaten.

Ingrediënten: (voor 8 porties)

2 aubergines
2 kleine courgettes
1 paprika
2 tomaten
1 pakje peultjes
1 kleine venkelknol
Lasagnevellen
Scampi’s (een viertal per persoon)
Tuinkuiden (bieslook, basilicum, peterselie)
Provençaalse kruiden (potje)
Balsamicoazijn
Citroen
Olijfolie
Peper
Zout

Bereiding:

Een marinade maken van olijfolie, tuinkruiden, citroensap en pezo. Het pantser van de scampi’s halen, het darmkanaal verwijderen en de scampi’s in de marinade doen. Kook de pastavellen beetgaar en maak de groenten schoon en snijd ze in lange, platte plakken. Stoof de groeten (evt afzonderlijk) aan en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Leg in een ovenschotel een laag pastavellen, een laag groenten en werk zo tot alles is opgewerkt, eindig wel met een laag pasta. Je kan ook per portie werken en je lasagne in afzonderlijke schaaltjes maken. Een kwartiertje opwarmen in de oven op 160°C! Ondertussen de scampi’s per 2 aan een spies rijgen en aanbakken in een weinig olijfolie. De lasagne verdelen over 8 porties, 2 scampispiesjes erop schikken en afwerken met enkele druppels balsamico.

* Misschien nog even zeggen dat het mosselsoepje dat we maakten ook heel lekker was (2 porties) en dat de kabeljauw met parmaham in brikdeeg vast en zeker nog eens mijn bord zal sieren. Het receptje volgt ongetwijfeld!

1 opmerking:

natsalie zei

hoera voor The Sopranos!!!
(en voor coolinary)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...