woensdag, december 20, 2006

A recipe for disaster / healthy lemon

Buikpijn, maar waar komt het van! Op de avondschool hebben we gisteren drie gerechten gemaakt en volgens mij is één van de drie de dader.

* Was het de velouté met escargots? Een heel lekker soepje al moet ik direct eerlijk toegeven dat ik netjes naast de slakken heb geschept, ook ik heb mijn grenzen.

* Of was het de fazantfilet met zalmmousse in een pakketje van groene kool, geserveerd met spruitjes, gestoomde aardappelen en een lekker sausje.

* Of was het het dessert? Een rode wijn granité met bosvruchten en halfopgeklopte room. Not my cup of tea moet ik zeggen, wat smaak betreft een tikkeltje te vergelijken met een koude glühwein. Yek.

Wie van de drie?

Het beste wat ik nu zou kunnen doen is het drinken van een glas warm water met daarin wat vers geperst citroensap. Onlangs zag ik het nog iemand drinken in Engeland en ik dacht dat het een “island thing” was, maar wat research leert me dat het eigenlijk gewoon heel gezond is. Lever en galblaas worden schoongespoeld, het heeft tevens een ontsmettende en digestieve werking. Als je het op regelmatige basis drinkt word je er trouwens slank van en voor mensen met keelpijn is het een uitstekend gorgeldrankje. Misschien nog even zeggen dat mijn gepatenteerde home made limoncello hier niet voor in aanmerking komt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

volgens mij zat er in alle drie de gerechten wel iets dat je buik doet protesteren: escargots! groene kool én spruitjes?! halfopgeklopte room!

trouwens bedankt voor de warm-citroenwater-tip, want ik kan echt wel een heel goed gorgeldrankje gebruiken....

Sid Frisjes zei

Ik ga eerst nog kijken in de bibliotheek of iemand er verdacht staat te wezen met een kandelaar en anders ga ik het op het dessertje steken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...