donderdag, oktober 12, 2006

Mannelijke koks sneller onvruchtbaar en andere weetjes!

Jeroen Meus, bekend als (televisie)kok, als de Belgische Jamie Oliver of gewoon als Jerre voor de vrienden heeft sinds gisteren elke woensdag een culinair rubriekje in “de laatste show”. Daar komt hij op verzoek van presentatrice Frida Van Wijck wat keuvelen over recente keukenactiviteiten.

Topics van gisteren waren eieren, aardappelen en de vroegmarkt, hier door uw dienaar rustig herleidt tot de essentie.

* Zo zouden eieren bijvoorbeeld de eigenschap hebben de smaak/geur van een product met overheersende smaak over te nemen. Moest je zo hier of daar nog ergens een truffel hebben liggen, dan kan je die bij je eieren bewaren en na drie dagen heb je dus truffeleieren.

* Wat de aardappelen betreft heb ik onthouden dat er vast- en loskokende aardappelen zijn, maar dat weet iedereen! De zoete aardappel is geen aardappel maar de wortel van een plant en dan heb je ook nog eens paarse aardappelen. Paarse aardappelen, geweldig.

* Op de vroegmarkt had Jeroen een product gevonden, de stamper van een bloem en daar had hij enkele exemplaren van meegenomen voor de andere studiogasten. Blijkbaar had het (naam vergeten, klinkt als saochan button) geen noemenswaardige smaak, maar wel de eigenschap je mond precies te verlammen. Ideaal om mensen midden in een menu even wakker te schudden wist Jeroen.

Me wakker schudden was iets wat ook Goedele Liekens deed. Haar culinaire bijdrage stelt niet veel voor, haar seksgeoriënteerde kennis daarentegen. La Liekens bevestigde in dit programma dat koks sneller onvruchtbaar zouden worden gezien hun “gerief” zich ganser dagen voor een heet fornuis bevindt. Meus wist dan weer te zeggen dat het gerucht als zouden koks vaak “losse flodders schieten” iets is dat al jaren de ronde doet in het milieu. Misschien toch maar eens een andere hobby zoeken?

1 opmerking:

Sarah zei

of gewoon een hittebestendige schort kopen natuurlijk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...