"Bone apetit" is een gloednieuw receptenboek geschreven op maat van mensen die aan osteoporose ofte botontkalking lijden. De Leuvense reumaspecialist Steven Boonen en zijn Luikse collega Jean-Yves Rengister zijn de initiatiefnemers en hebben tal van Belgische topchefs bereid weten te vinden om mee te werken om de mensen met broze botten aan te zetten om meer vitamine D en calcium in te nemen.
Via het groene nummer 0800/12 044 kunnen osteoporosepatiënten gratis het boek verkijgen en bijgevolg genieten van een 17 originele hoofd- en nagerechten van ondermeer Peter Goossens (Hof Van Cleve ***) en Wim Vandamme (Maison Vandamme *).
Hier alvast 2 smaakmakers om u te doen watertanden:
Cannelloni van mango, verse kaas en sorbet met lychee
Soufflé van garnaal met parmezaan en kropslaharten.
Eten dat door de dokter opgelegd is hoeft dus niet noodzakelijk saai of eentonig te zijn. Meer info vindt u ongtwijfeld op de website van de Belgian Bone Club.
1 opmerking:
Handig! Ik wil namelijk minstens honderd worden, dus dat is wel interessant!
Een reactie posten