vrijdag, oktober 20, 2006

De Week van de Smaak - 16/11 tem 25/11

.


Op 16 november gaat de Week van de Smaak van start en wordt Vlaanderen omgetoverd tot één groot smaaklaboratorium. De Week van de Smaak daagt jong en oud, proever en oude keukenrot, denker en doener uit om zijn smakenpalet en –kennis grondig uit te breiden. In Vlaanderen en Brussel vinden er meer dan 700 evenementen plaats, verzorgd door meer dan 500 organisatoren zodat de Vlaamse topchef Peter Goossens (tevens peter van Week van de Smaak) nu al durft spreken van een groot succes.

De Week van de Smaak is geïnspireerd op het Zwitserse “La Semaine du Goût en Suisse”, een landelijk evenement dat dit jaar al aan zijn 6de editie bezig is. Tal van activiteiten staan nu in het teken van Zwitserland, gastland van de smaak. Hasselt is dit jaar dan weer stad van de smaak, het slotevenement vindt op 25 november uiteraard plaats in de binnenstad van Hasselt waar de oude markten zullen herleven als weleer.

Overal valt dus wel iets te beleven, restaurants bieden speciale menu’s aan, voedingsbedrijven zetten hun deuren open, erfgoedverenigingen, voedingsmusea en culturele vzw’s zorgen voor allerhande uiteenlopende initiatieven, bibliotheken spelen in en serveren een aanbod aan smaakgerichte boeken, universiteiten en hogescholen zorgen dan weer voor wetenschappelijk gefundeerde lezingen. Niet onbelangrijk om te melden is dat ook onze kleinste snoepers niet vergeten worden. Er is een ruim aanbod voor ‘de klein mannen” voorzien waarbij de scholen natuurlijk een voortrekkersrol spelen.

Als ik even naar m’n eigen regio (Turnhout - Hoogstraten) kijk zie ik al direct enkele leuke initiatieven. Volgende staan al aangestipt!

* Ontbijt in andere culturen: Suriname en Syrië – 24/11
* 4-gangen menu in Cucina Maragnon
* Villa Mescolonza, workshop “Vlaams kookt vreemd” - 18/11
* Culinaire degustatieroute van Turnhout Culinair – 19/11
* Fotografie à la carte, werk van Frans Croes
* Duisterdis, culinair menu in het donker 20/11

Kijk vooral op de website voor lekkere en leuke initiatieven in je eigen buurt, of neem de brochure van de Week van de Smaak mee. Deze ligt vanaf 26 oktober in alle Vlaamse bibliotheken en vanaf 6 november in alle postkantoren.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...