Gisteren is de kookles terug begonnen, en na een grote vakantie was de goesting niet direct aanwezig, maar eenmaal bezig, no problemo. Vanaf vandaag dus terug regelmatig receptjes en coolinaire onzing op jullie favoriete blogspot (heb ik eigenlijk wel lezers??)
Soit, voor de geïnteresseerden, dinsdags is het “menu’s met vlees”, donderdags “streekgerechten”.
Wat stond er gisteren op het menu?!
Een groentenvelouté met een tomateninfusie
***
Soit, voor de geïnteresseerden, dinsdags is het “menu’s met vlees”, donderdags “streekgerechten”.
Wat stond er gisteren op het menu?!
Een groentenvelouté met een tomateninfusie
***
Snoek op z’n Mols
***
Turnhoutse kaneelwafeltjes met aardbeiencoulis.
Bij deze het receptje voor de overheerlijke saus die bij de vis geserveerd werd, jammie!
Snijdt 3 paprika’s, ontdaan van zaadlijsten en pitjes, in reepjes en kook deze in licht gezouten water.
Mix de paprika’s en passeer deze door een zeef. De overgebleven puree mag je weggooien, het sausje doe je in een pannetje.
Voeg hieraan een fijngesneden sjalotje toe, 3 dl visfumet, 3 dl witte porto, 1.5 dl witte wijn en laat inkoken tot een normale sausdikte.
Vervolgens een potje zure room erdoor mengen en afkruiden met peper en zout.
Een lekker sausje voor bij de vis. Indien je het echter wil serveren bij een stukje vlees gebruik je best rundsfond.
Laat het smaken.
Turnhoutse kaneelwafeltjes met aardbeiencoulis.
Bij deze het receptje voor de overheerlijke saus die bij de vis geserveerd werd, jammie!
Snijdt 3 paprika’s, ontdaan van zaadlijsten en pitjes, in reepjes en kook deze in licht gezouten water.
Mix de paprika’s en passeer deze door een zeef. De overgebleven puree mag je weggooien, het sausje doe je in een pannetje.
Voeg hieraan een fijngesneden sjalotje toe, 3 dl visfumet, 3 dl witte porto, 1.5 dl witte wijn en laat inkoken tot een normale sausdikte.
Vervolgens een potje zure room erdoor mengen en afkruiden met peper en zout.
Een lekker sausje voor bij de vis. Indien je het echter wil serveren bij een stukje vlees gebruik je best rundsfond.
Laat het smaken.
10 opmerkingen:
Je hebt zelfs sinds kort een nieuwe lezer(es), maar een die wel enkel in de vegetarische recepten is geïnteresseerd...
Dus eerste vraag: dit kan waarschijnlijk ook zonder de visfumet of de rundsfond? En het klinkt alsof het ook lekker kan zijn bij bijvoorbeeld gebakken/gegrilde aubergines?
Als het met rundsfon kan ipv visfumet moet het ook lukken met een lekker groentenboullonneke hé.
In neem aan dat het bij aubergines wel moet lukken. Serveer er pureepatatjes bij en het kan niet mislopen.
er moet nog een -d achter rundsfon en een i tussen de u en de l van boulloneke, mijn excuses
En ja ik lees ook altijd hoor! Ik ga eerst de onderstaande tomatensaus eens proberen... Maar dit ziet er anders ook heerlijk uit!
Zie, aan groupies geen gebrek!
Wanneer is de eerste fanclub-kooksessie??
Eeuhm... daar zal ik toch nog eens over na moeten denken.
Als de showkeuken in de St. Mattheusstraat af is ofzo :-)
Ik lees deze blog nooit!
:)
ik ook niet.
En dan te bedenken dat zich dat leende tot een hilarische witz
"Ik kook niet".
Tss, "ik k-ook niet" daar wou ik mijn vingers niet aan verbranden!
Miljaar, nu bied ik toch nog ongezouten mijn mening op een schoteltje aan... Flauw he...
Krisstoof
Een reactie posten