donderdag, juli 27, 2006

... de Weerelt is van iedereen.

Gisteren is mijn vriendinnetje verjaard en we hadden besloten dat te vieren met een etentje in “La Cucina Marangon” . Lekker van het weer geprofiteerd en terrasjes gedaan in Turnhout en om iets na de zessen afgezakt naar de Paterstraat. Helaas, het restaurant was pas om 19.00h open dus bleven we nog minstens een uurtje op onze honger zitten. Terug een terraske dan maar, iets wat bij + 30° C in de zon fataal is als er pintjes worden gedronken maar ja. Om kwart na zeven bleek Fabio Marangon de weg naar de voordeur van zijn restaurant nog steeds niet gevonden te hebben. Wat gedaan?! Palux, Gobi, frituur het Spoor stuiten allemaal op een “Njet” van de jarige, zowel Marché 17 als Cachet de Cire bleken woensdag hun rustdag te hebben wat ons dan uiteindelijk in de vernieuwde Weerelt bracht.

Als ik het me goed herinner was dit restaurant voorheen in de Warandestraat 36 gevestigd en ik herinner het me redelijk goed want in hetzelfde etablissement heeft onze pa ooit nog 10 jaar Het Binnenhof uitgebaat. De mensen van De Weerelt zijn nu dus verhuisd naar n° 17 – 19, aan de overkant van de straat , waar vroeger nog een tabakszaak was. Zegt jullie waarschijnlijk niets, ware het niet dat ondergetekende er enkele zomers geleden nog een fototentoonstelling gehouden heeft in samenwerking met de Warande en met live optredens van Q-Garden en Nurse Sick & Wounded.

De Weerelt is vast en zeker een aanrader en dat niet enkel door zijn kaart, maar ook door het aangename terras op de eerste verdieping. Na lang wikken en wegen heb ik de in olijfolie gebakken zalm gevuld met boontjes en bospaddestoelen, risotto van gedroogde tomaten en een sausje van oestersap en cava genomen. Een uitstekende keuze zo bleek want net als de humus van kikkererwten met gegrilde courgette en champignonsaus van Ann was dit gerecht om de vingers van af te likken. Eén van de beste maaltijden van afgelopen maand. Het karafje rosé paste uitstekend bij de maaltijd en ons dessertjes, een aardbeienmousse met een kiwi/ /steranijs /gembercoulis en een rode-vruchten-lassi mochten er echt wel zijn. Allen daarheen!

En nog een gelukkige verjaardag hé. x

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...