maandag, februari 13, 2006

Gent / Suriname


Net een weekendje Gent achter de rug, op verzoek van m’n vriendin die haar oude studentenstad een beetje miste. Na 5 jaar studies word je natuurlijk direct geconfronteerd met het “gebrek aan een kot” om te slapen, iets waar we de laatste jaren natuurlijk geen last van hadden! Een bed & breakfast leek ons een goed en budgetvriendelijk idee en met de natte vinger hebben we op het internet de gezelligste B&B uitgekozen.

Faja Lobi, wat Surinaams is voor vurige liefde (tevens een bloem), is een gemoedelijke B&B net buiten het historische centrum van de stad maar wel nog op wandelafstand van alle bezienswaardigheden. De zaak wordt gerund door een het Surinaams/Belgische koppel Gene en Jurgen en beiden doen ze dit op een heel relaxte manier! Vrijdagmiddag, een leuke ontvangst met thee, lekkere koekjes en een gezellige babbel. Gezien we het eerste koppel waren dat die dag arriveerde kregen we vrije keuze uit de verschillende kamers die allemaal leuk ingericht waren. (gezellige kacheltjes op de badkamer, koloniaal ogende meubels in de slaapkamer). Gezelligheid troef ’s ook ‘s ochtends bij het ontbijt, (broodjes, croissant, voldoende beleg, fruit, tomaten, yoghurt, cornflakes, rijstpap) zeker toen Gene een kopje koffie kwam vragen met de geweldig ongedwongen oneliner “Ik kan onmogelijk voor jullie allemaal zorgen zonder dat ik ook goed voor mezelf zorg” en dit met een heerlijk Surinaamse tongval (denk Jörgen Raymann). Nog een troef van Faja Lobi was het gratis gebruik van de fietsen, iets waar we gretig gebruik van gemaakt hebben.

Misschien nog even vermelden dat je bij Faja Lobi ook Surinaamse producten (kruiden, salsa’s …) kan kopen… ideaal voor diegenen die eens in de weer willen gaan met de Surinaamse keuken. Binnenkort misschien een receptje?!

A big coolinary thumbs up to Faja Lobi.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

heel leuk weekendje gehad ...
faja lobi is een echte aanrader!

.s zei

Dat ziet er inderdaad heel goed uit. En blij dat ik 's nachts geen berichtje heb gekregen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...