maandag, januari 02, 2006

Olive, gah gah gah


Olijven moet je leren eten zeggen ze altijd en dat klopt. Jarenlangs was het olijfje midden op de pizza het enige dat op mijn bord bleef liggen. Ondertussen kan ik behoorlijk genieten van enkele lekker gemarineerde olijven. Blikolijven echter zijn niet echt smakelijk en dienen "geprepareerd" te worden, liefst een week ofzo van tevoren.

Hier volgt mijn quickfast methode voor als je onverwacht bezoek krijgt.

Laat de olijven uit blik even uitlekken en doe deze in een afsluitbare pot. Meng in een andere potje enkele kruiden bv. gedroogde basilicum, oregano, rozemarijn, thijm, ... wat er zich ook in de kast bevindt en er enigzins groen uitziet (een theelepel per kruid). Fijngehakte verse kruiden zijn uiteraard nog beter. Pers een teentje knoflook fijn en voeg dit samen met drie eetlepels extra vierge olijfolie toe aan het kruidenmengsel, goed omroeren en toevoegen aan de olijven. Vervolgens enkele malen goed schudden en klaar. Indien nodig kan je nog extra olijfolie toevoegen.

1 opmerking:

Sarah zei

Hallo hier je meeste trouwe blog-bezoekster.

Inderdaad een goeie tip van die olijven. Vond ze dan ook heel lekker zaterdag! :)

Nog een andere tip: op de "exotische" of "vreemdelingenmarkt" 's zaterdags op het Theaterplein in Antwerpen (best in de voormiddag of vroege middag gaan): zaaaaalige olijven! Bergen olijven, noten, kaas aan kleine prijzen. En je mag altijd proeven!! Aanrader :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...