dinsdag, december 27, 2005
Chupito de gazpacho
Een mens werkt wat naar binnen op zo’n kerstweekend en na drie dagen tafelen maakten wij volgende balans op.
Zwarte pasta met zalm, garnalen met limoen en munt, een selectie “vlees op de steengril”, ijsstronk, forelmousse, paté van kwartel, geitenkaaskroket, broccolisoep met sliertjes gerookte zalm, scampi’s, consommé van bosduif, tongfilet en zalm op een bedje van asperges met een broccolisaus, Gazpacho met krab, steak bien cuit met pepersaus, frieten, kroketten, pommes dauphinois, koude patatjes, groentenboel, tiramisu, chocolade brûlée met mandarin napoleon, broodjes
Na een opsomming van zoveel lekkers kan goesting wel eens parten kan spelen… een 1-2-3-klaar-receptje.
Chupito van Catalaanse Gazpacho (4 personen)
Ingrediënten: 4 tomaten, peper, zout, balsamicoazijn (rood).
Neem vier tomaten en snij deze aan de onderkant kruisgewijs in. Dompel ze een tiental seconden onder in kokend water of tot het tomatenvel aan de onderkant begint om te krullen. Laat schrikken in koud water, en pel de tomaten. In de vaktaal wordt dit “émonderen” genoemd. Snij de tomaten in vier en verwijder de zaadjes (en andere glibberige troep) zodat er enkel nog vruchtvlees rest. Pureer dit met een staafmixer, voeg om en bij de twee eetlepels balsamicoazijn toe en kruid af met peper en zout. Koud serveren in shotglazen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Dat belooft voor dit weekend! :) Jihaa!
en of we goed gegeten hebben ...!
Een reactie posten