vrijdag, november 25, 2005

Barcelona


Net een geweldig weekend Barcelona achter de rug en op culinair vlak zeker niet mis.

Eerste stop was La Veronica, een pizzarestaurant vlak bij de Ramblas. Hier serveren ze heerlijke pizza's en salades en ondergetekende komt steeds terug voor de Pizza Pesto. Very basic maar ooh zo lekker.

Verder ook
La Fonda en Les Quinze Nits bezocht. Stuk voor stuk deftige restaurants met een degelijke kaart waar er lekker te eten valt. Minpuntje waarschijnlijk voor de "te snelle" bediening, wat er alleen maar op kan wijzen dat niet alles à la minute wordt klaargemaakt. Vergeet ook niet bij je gegrilde zalm een bijgerecht te bestellen want anders krijg je enkel een mooi gedresseerd bord met, jawel, enkel een stuk zalm.

Barcelona betekent ook tapas en daarvoor hoef niet noodzakelijk in een cheesy hol te zijn waar de tapas 's ochtens worden klaargemaakt en vervolgens een ganse dag op de toog bacterieën liggen te verzamelen.
Taller de Tapas is een uitstekende zaak met, voor de liefhebbers, een open keuken. Steeds leuk te zien hoe vers het er in sommige zaken aan toegaat. Aanrader is 'kikkererwten met spinazie". De eenvoud zelve maar ongeloofelijk lekker... recept volgt.

Culinair hoogtepunt was ongetwijfeld
cookandtaste. Een workshop catalaans koken gegeven door de uiterst aangename Bego Sanchez. Wij hadden het geluk slechts met drie personen te zijn zodat het een persoonlijke kookles werd. In plaats van een overpriced paella, créme catalan, gazpacho of aardappel omelet te gaan eten moet je gewoon deze workshop volgen. Voor slechts 40 € maak je 4 gangen klaar en krijg je buiten de wijn naargelang je eigen interesse nog enkele interessante verhalen bij. A Coolinary Must Do!!

3 opmerkingen:

Sarah zei

Hmm.. Is dat al een hint voor een of ander weekend op het einde van december??? ;))

.s zei

Lang leve La Veronica!

Maar volgende keer als je in Antwerpen bent, moet je toch eens meegaan naar Bar Italia. Als ik me niet vergis, hebben ze daar ook een pizza pesto...

Sid Frisjes zei

Vrijdag voor of na LCD Soundsystem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...