maandag, oktober 06, 2014

Recept: Whisky Sour - Blij met een ei!

Liefhebbers van een Whisky Sour kun je doorgaans in twee kampen opdelen, namelijk 'kamp met' en 'kamp zonder' eiwit. Ik ben altijd wel blij met een ei, dus ook in mijn sour is dat zeker geen probleem. Op zoek naar een cocktail die zowel fris, gelaagd, tikkeltje zoet en zuur is, dan ben je bij de whisky sour aan het goede adres. Het eiwit in de cocktail zorgt voor een fluweelzacht mondgevoel en een maagdelijk wit schuimlaagje. Zalig!

The Singleton Sour 
Nodig:

50 ml whisky, 40 ml versgeperst citroensap, 20 ml simple syrup* , 1 eiwit, ijsblokjes, maraschinokers en partje appelsien. Optioneel bitters

Doen:

Meng whisky, citroensap, simple syrup en eiwit in een cocktailshaker en shake zonder ijs zodat het mengel een mooi geheel vormt. Voeg vervolgens een vijftal ijsblokjes toe en shake krachtig gedurende 15 seconden.  Strain je cocktail in een met ijs gevuld glas, werk af met de kers en het appelsienpartje.

Net zoals ik niet direct fan van fruit in je drankjes? Laat gerust achterwege en werk bijvoorbeeld af met enkele druppels bitters naar keuze. De 'Kola Bitters' van de Bitter Basterds waren alvast een fijne keuze.

* Simple syrup is niet meer of minder dan suikersiroop bestaande uit 1 deel suiker en 1 deel water. Te verkrijgen in de winkel, maar even makkelijk zelf te maken, vandaar de naam. Breng het water en de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen en je siroop is klaar.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...