vrijdag, september 05, 2014

Slim, Steady, Fit & Detox met Uzuma

Afgelopen zomer – nuja, zomer - werd de Braun sapcentrifuge nog eens van stal gehaald om ondergetekende te voorzien van een rijke selectie huisgeperste sapjes. Allerhande fruit en groenten werd vakkundig tot sap herleid, het ene drankje al smaakvoller dan het andere. Het ambitieuze plan om de groentepulp alsnog tot een bouillon te herleiden stierf nog voor de start een stille dood.
 
Weet je wat het is met die sapjes? Zelfs al heb je een relatief onderhoudsvriendelijk toestel, het blijft toch altijd een gedoe om die proper te maken. Dankzij Uzuma heb ik een volledige week kunnen genieten van een gevarieerd gamma aan sapjes zonder gedoe. Makkelijk zat.
 
Uzuma grossiert  in gezonde 'Green Juices', sapjes met ronkende namen als daar zijn 'Fuse', 'Vibe', 'Shine', 'Rise', 'Zen', 'Aura' en 'Karma'. Bij Uzuma gaan ze er prat op dat één flesje sap van 250 ml evenveel voedingsstoffen bevat als één kilo vers fruit en groenten. Leuk is alvast dat je op de flesjes niet alleen perfect kunt aflezen welke producten erin zitten, ook de hoeveelheid komt duidelijk aan bod. Een handige leidraad wil je zelf nog eens aan de slag gaan met de sapcentrifuge of slowjuicer.

Uzuma Green Juice

Al kunnen de verschillende sapjes afzonderlijk besteld worden (3,5€), het is het overwegen waard om één van de vier programma's te volgen. Naargelang het programma krijg je dan 21 of 28 sapjes thuisgeleverd.

- Slim: Snel en gezond afvallen (73,50 €) - een sapjeskuur van 3 dagen waarbij je 7 flesjes per dag soldaat maakt.

- Steady: Op gewicht blijven (98 €)- een sapjeskuur van een volledige week die je garandeert dat je de nodige bouwstoffen binnenkrijgt.

- Fit: Gezond en fit leven (98 €) - een sapjeskuur van twee weken waarbij je 2 sapjes per dag drinkt.

- Detox: Reinig je lichaam (73,5 €) - opnieuw een sapjeskuur van drie dagen waarbij je 7 flesjes per dag achter de kiezen werkt.

Zelf ging ik vol voor het 'Steady' programma, 7 dagen vier verschillende sapjes drinken, aangevuld met een lunch, diner en snack. Op gezette tijden water drinken is volgens het programma aangeraden, maar dat doe ik sowieso al.
 
Goed om weten is dat de sapjes (welke geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur - of smaakstoffen bevatten) in bevrozen toestand verstuurd worden en vervolgens in de koelkast ruim twee weken houdbaar zijn. Perfect voor elk gekozen programma.
 
Uzuma Green Juice
 
Tussen de verschillende sapjes valt een duidelijk onderscheid op te maken . Zo heb je de rode en oranje sapjes welke eerder een zoete smaak hebben, de groene dan weer eerder een 'hartige' toets. Goed nieuws is dat de verschillende sapjes zich allemaal vlot laten drinken, zelfs lekker zijn. Enkel de 'Aura' kon mij minder bekoren. Het moet de spitskool zijn.

Het verdict? Het sapjes drinken ging mij behoorlijk makkelijk af. De occasionele Actimel die ik als ontbijt beschouw werd vervangen door een eerste sapje (8.00 h), waarna ik het makkelijk zonder snacken uithield tot 10.00 h (sapje 2). Na de middagpauze van het zelfde laken een broek, de sapjes van 14.00 h en dat van 16.00 h gingen er allebei vlotjes in.
 
Klinkt gek, maar ik voelde me effectief 'vitaler' tijdens de periode dat ik de sapjes dronk. Dat komt natuurlijk omdat ik die hoeveelheid groenten en fruit tijdens een normale dag gewoon niet weggewerkt krijg. De proef op de som? De weegschaal klokte - 2 kilo af ten opzichte van een week ervoor.
 
Akkoord, echt goedkoop zijn de sapjes niet, maar je krijgt er wel een programma op maat bij. Dat de sapjes mooi uitgebalanceerd zijn en er een gedetailleerde opgave van de effectieve ingrediënten op de flesjes staan in een absolute plus. Mooi meegenomen is de gratis levering en het feit dat je zelf geen toestellen meer dient af te wassen. Coolinary approved!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...