dinsdag, juni 10, 2014

In de Wulf verkozen tot beste Europese restaurant

De website Opinionated About Dining (OAD) heeft gisteren zijn lijst bekend gemaakt met de beste 100 restaurants van Europa en restaurant In de Wulf in Dranouter van chef Kobe Desramaults staat daar op de eerste plaats. Het laat daarmee het bekende restaurant Troisgros in Roanne op plaats twee en Quique Dacosta (de nummer 1 in 2012 en 2013) op drie achter zich. De lijst wordt sinds 2012 opgesteld aan de hand van de opinie van 4300 personen die samen goed zijn voor 140.000 restaurantbeoordelingen. In de Wulf stond in 2012 als hoogst geplaatste restaurant van ons land op nummer dertig en dook vorig jaar met een vijfde plaats de top tien in. Noma van chef René Redzepi stond vorig jaar nog op nummer twee en zakt dit jaar naar de zevende plaats.
 
Kobe Desramaults, In de Wulf - © Piet De Kersgieter
 
“Deze erkenning doet enorm deugd,” aldus Kobe Desramaults in een eerste reactie. “Het is een ongelofelijk cliché om te zeggen dat dit het resultaat is van een groep mensen maar ik ben ervan overtuigd dat die waardering veel te maken heeft met het internationale karakter van ons team. Ik werk met gasten uit tien verschillende landen die allemaal supersterk en geëngageerd zijn en mee de structuur en de eigenheid van In de Wulf bepalen. Daarnaast zal ook een stuk gezonde koppigheid en eigenzinnigheid mee dat karakter bepalen,” geeft de chef van restaurant In de Wulf als verklaring. Maar hij zoekt ook verder naar andere redenen en voegt eraan toe. “We focussen heel bewust samen op ons restaurant. Ik heb respect voor collega’s chefs die ook buiten hun zaak allerlei activiteiten ontplooien maar ik wil zelf zoveel mogelijk energie en tijd in mijn zaak steken en in zaken die we zelf belangrijk vinden en die voor het restaurant en onze gasten meerwaarde opleveren. Mogelijk ligt daar ook een stukje verklaring in voor de internationale erkenning die ons te beurt valt.”
 
Tot twee keer toe schoven wij onze benen onder tafel in restaurant In de Wulf - een keertje in de zomer, één keertje in de herfst - en twee keer werden we volledig weggeblazen. Setting, locatie, keuken, team... alles klopt er gewoon. Dringend nog eens werk maken van een volgend bezoek!
 
De overige Belgische restaurants in de top 100 zijn L'Air du Temps op een 24ste stek, Hertog Jan op 27, Hof van Cleve op plaats 42, Comme Chez Soi op 53, Sea Grill op 78 en La Paix op 99. De volledige lijst kunt u hier terugvinden.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...