vrijdag, juni 20, 2014

Ellis Gourmet Guerilla Battle

Altijd fijn als de mensen van Ellis Gourmet Burger enkele sterrenchefs bereid weten te vinden om achter hun hete vuren post te vatten voor een rondje culinair burgers flippen. Tijdens de tweede Ellis Gourmet Guerilla Battle op de Keyserlei tekenden wij present en proefden dat het goed was. We waren dan ook wat benieuwd wat Bart De Pooter (De Pastorale**, Reet en WY*, Brussel) en Koen Verjans (Innesto, Houthalen) voor ons in petto hadden. De spreekwoordelijk ring waarin de wedstrijd zich zou voltrekken werd voor de gelegenheid neergepoot in de vestiging in Maasmechelen. Gloves on, fight!

Ellis Gourmet Guerilla Battle - Koen Verjans vs Bart De Pooter

Chef Verjans die een flink deel van zijn culinaire bagage bijeen wist te sprokkelen in restaurant 't Zilte was degene die de spits mocht afbijten in deze Italiaans getinte battle.
Iets wat hij meer dan naar behoren deed trouwens. De opgelegde citroen bij zijn hamburger, net als het puike tomtenslaatje dat  erbij geserveerd werd waren beide winnertjes. Mooie start!

Ellis Gourmet Guerilla Battle - Koen Verjans

Dat De Pooter iets zou doen met zijn Holstein rund was te verwachten, pas bij zijn presentatie zou blijken hoe maniakaal de chef met smaak en structuur bezig is. Zijn hamburger bestond uit op 4 mm gesneden gehakt - zowel rauw als gedroogd - stukjes paprika, tomaat en Philadelphia. Het resultaat, een uiterst delicaat gebakken smaakbom die bij het allereerste contact wegsmolt op de tong.
 
Gemengde reacties aan tafel! Over de smaak was iedereen het eens, die was top, maar de structuur deed wenkbrauwen fronsen. Te zacht, te gelikt... Hoe dan ook, het was ongetwijfeld het resultaat van het immer streven naar perfectie van De Pooter.
 
Ja, leg het maar eens uit aan een topchef als die je vraagt wat de bevindingen waren. "Of ik dan liever helemaal doorbakken heb?" polste hij. "Verre van, maar een zekere aanzet, een beetje bite mag bij een hamburger wat mij betreft zeker", probeerde ik, waarna De Pooter richting keuken trok. Dat we net een flink uit de kluiten gewassen macaron (warm) als dessert kregen zou de chef niet deren, hij ging nieuwe burgers bakken!
 
Ellis Gourmet Guerilla Battle - Bart De Pooter

Die nieuwbakken burgers kregen een minuutje extra op de bakplaat en het verdict aan tafel was unaniem: niets aan smaak ingeboet, bite aan buitenkant en hemels zacht vanbinnen. Topburger als je het mij vraagt. 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...