donderdag, mei 22, 2014

Restaurant Pony - Kopenhagen

Een understatement van jewelste maar op het vlak van restaurants heeft Kopenhagen een pak meer te bieden dan dat ene restaurant dat ook dit jaar weer hoge toppen scheert. In die mate zelfs dat het voor ons quasi onbegonnen werk was om op amper 5 dagen het merendeel van de restaurants op ons verlanglijstje te bezoeken. Op zich niet direct slecht nieuws want dat biedt ons de gelegenheid nog eens terug te keren. En Kopenhagen, dat is gewoon een superstad. Barcelona van het Noorden, zeg dat ik het gezegd heb.

Pony was alvast één van de zaken die we mochten aanvinken op ons lijstje. Helemaal ons ding! Pony is het kleine zusje van Kadeau - ook op het lijstje, niet geraakt - en doet denken denken aan pakweg Veranda of Lewis. Deftige gerechtjes, geen poespas en een super relaxe sfeer. Eten doe je in de kleine eetzaal achteraan het restaurant of met een gelukje aan één van de weinige tafeltjes in de open keuken. Gelukkige mensen wij!

Restaurant Pony, Kopenhagen - Open keuken

Terwijl Black Sabbath op de achtergrond van jetje gaf bestudeerden wij de kaart. We lieten de à la carte gerechten voor wat ze waren en gingen eensgezind voor de 'Pony Kick', een greep uit de kaart geserveerd in vier gangen.
 
Starten deden we met een 'tartaar van griet, komkommer, radijs, crème van gerookt ei en een spelt cracker'. Frisse starter, mooie smaken... wij waren helemaal in onze sas.


Restaurant Pony, Kopenhagen - Griet, komkommer, radijs, gerookt ei


Geen idee wat het is daar in Kopenhagen maar ik heb in geen tijden zo'n lekker brood gegeten. Niet alleen in de verschillende restaurans, maar ook gewoon on the go. Overal zuurdesem, overal super lekker. In Pony was het ook prijs! Prachtige 'hompen' brood op basis van haver, een dikke korst en lekker vol van smaak. Hierbij zachte, met botermelk opgeklopte boter. Een waar genoegen!

Restaurant Pony, Kopenhagen - Brood en boter

De twee chefs die in de open keuken het mooie weer mochten maken hielden er een aardig tempo op na. Het ene gerechtje na het andere werd uitgeserveerd en als het zaalpersoneel hun strak werkritme niet wist bij te houden, dan presenteerden ze hun creaties lekker zelf. Zo was dat bijvoorbeeld het geval bij de 'kalfstartaar met wilde look, croutons en champignons'. Mooie stukken kalfsvlees verstopt onder flinterdun gesneden champignons, daarbij kort gebakken enoki, crème van wilde look en licht geparfumeerde croutons voor de krokante toets.

Restaurant Pony, Kopenhagen - Kalfstartaar, wilde look, champignon, crouton

Als het wintert in Kopenhagen - lage temperaturen, motregen en een snijdende wind - dan weten wij een heerlijk hartverwarmend gerecht wel te apprecieren. De 'gebraisseerde ossenstaart met knolselder, gepekelde wortel, zilverui, kruiden en een machtige rundsbouillon' was dan ook zeer welgekomen. Winter op het bord, een mooi stuk vlees, rijke en pure smaken... Kopenhagen in april smaakt!

Restaurant Pony, Kopenhagen - Ossenstaart, knolselder, wortel, zilverui, ...
 
Veel had het dessert niet om het lijf. Wij zagen één van de twee koks het voor onze neus bereiden in een tijdspanne waarbij de secondewijzer amper de volledige klok rond ging. Het resultaat, 'compote van appel, ijs van zure room, een bros amandelkoekje en krokante nootjes' was ronduit verbluffend. Zuur, fris, kruidig, smeuïg, krokant, ... noem maar op, dit dessert had het allemaal. Een absoluut winnertje in al zijn eenvoud.

Restaurant Pony, Kopenhagen - Appel, zure room, amandel

Staat Kopenhagen in de nabije toekomst op het programma, dan kunnen wij u Pony alleen maar aanbevelen. Gezellig tafelen, vriendelijk voor de beurs en vooral... heel lekker! Ons advies? Ga voor de Pony Kick!
 
Pony
Vesterbrogade 135
T - 0045 33 22 1000

2 opmerkingen:

Estelle Folle zei

Damn ziet er goed uit! We gaan binnen 2 weken naar Kopenhagen en hebben al gereserveerd bij Amass en Fiskebaren. Misschien deze toch ook proberen ... (als het budget het toelaat want spijtig genoeg is alles in CPH zo duuuuuuur).

Sid Frisjes zei

Estelle, als je de kans krijgt, gewoon doen. Evt een lunch bekijken ofzo.

Andere aanraders zijn Manfreds & Vin, Raw42 (gezonde 'fastfood') de gebakken vis en chips bij Fiskebaren...

Cocktails bij Ruby, The Union, Ourselves Alone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...