vrijdag, april 25, 2014

Stella Artois Belgian Draught Masters 2014 - Marjolein Geuens

Begin deze week vond in de voormalige brouwerij De Hoorn in Leuven de Stella Artois Belgian Draught Masters 2014 plaats, het Belgische Kampioenschap Biertappen zeg maar. De 24 jarige Marjolein Geuens gaf haar mannelijke medekandidaten het nakijken en kwam als winnaar uit de bus. Geuens verzekert zich met deze glansprestatie alvast van een plaatsje in de geschiedenisboeken als eerste vrouw die deze wedstrijd wint in het 17-jarig bestaan van de Belgische Draught Masters.
 
En ook de toekomst ziet er rooskleurig uit... Er vallen namelijk parallellen te trekken met huidig Wereldkampioen Allain Schaiko. Marjolein Geuens die pas in september haar eerste (9) stappen als tapster zette is momenteel aan de slag als barvrouw in café ’t Archief in Leuven, dezelfde plaats waar Schaiko twee jaar geleden werkzaam was toen hij zowel het Belgische als het Wereldkampioenschap achter zijn naam mocht schrijven.
 
Stella Artois Belgian Draught Master 2014 - Marjolein Geuens

Tijdens het wereldkampioenschap in het prachtige Chalet du Mont Royal in Montreal zagen wij een Belgische kandidaat die blaakte van het zelfvertrouwen, net als enkele van zijn medekandidaten trouwens. Schaiko liet zich echter niet van de wijs brengen en won op glorieuze wijze de wedstrijd, de rest is geschiedenis. Of niet helemaal. Schaiko liet zich na de wedstrijd zonder veel moeite overhalen om het bekende Stella Artois 9 Step Pouring Ritual opnieuw uit te voeren. Als kersverse wereldkampioen ging hij niet alleen in op deze vraag, hij voerde het tapritueel perfect uit voor het oog van de camera. Geblinddoekt!
 
Wij kijken nu alvast reikhalzend uit naar de prestaties van Marjolein Geuens op het Wereldkampioenschap in Cannes op 17 mei. Wie weet treedt onze Belgische kandidate in de voetsporen van Allaine Schaiko en schrijft ze zo opnieuw geschiedenis. Wij geloven er alvast in, yes she Cannes!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...