woensdag, april 30, 2014

Radar Mechelen - een pop-up restaurant het vermelden waard

Mechelen mag dan niet deelnemen aan het VTM programma Mijn Pop-Uprestaurant, het beste tijdelijke restaurant vind je deze dagen zonder twijfel in de stad van de Manenblussers. Radar is de naam en in de persoon van Maarten van Essche vinden we achter het fornuis wel bijzonder schoon volk terug.

Met niets dan goede herinneringen aan de keuken van Maarten - denk het bezoekje van de Meteor Food Truck aan de Plantshop en hun passage op Krachtvoer - leek het mij een uitgemaakte zaak zijn tijdelijke restaurant in de schaduw van de toren in Mechelen te bezoeken. En zo gezegd, zo gedaan!


Samen met Mr. Pur en onze respectievelijke wederhelften vinkten wij een willekeurige zaterdagavond aan om in een heerlijk ongedwongen kader te proeven van het lekkers dat Maarten die dag voor ons in petto had.
 
Starten deden we met een stuk 'makreel, kokkels en jonge bloemkool', een voorgerechtje om u tegen te zeggen. Wat volgde, 'spitskool, lardo en daslook' wist iedereen aan tafel van hun sokken te blazen. Nu kun je van spitskool bezwaarlijk zeggen dat het een sexy groente is maar dit was een gerecht waarmee je harten en zieltjes wint. De spitskool, licht gegrild, in combinatie met de volle smaak van de lardo, een pureetje en wat daslook... meer moet dat niet zijn.

 
Passeerden verder nog de revue: een meer dan correct stuk 'Aberdeen in het gezelschap van rode biet en rode ui' gevolgd door 'prei, citroentijm en Bruzy', een roodflora kaas op basis van rauwe koemelk. "De top van België" aldus van Essche. Afsluiten deden we met een dessert op basis van 'appel, laurier en zure room'.
 
Niets dan lof van onze kant uit voor Radar. Het enige nadeel is wel dat de deuren na vrijdag 16 mei onherroepelijk sluiten. Tot dan  kunt u in Mechelen terecht voor een natuurlijke, eerlijke maar ook verfijnde keuken. Als wij u vandaag slechts één tip mogen geven dan wel deze. Niet twijfelen, doen!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...