donderdag, oktober 31, 2013

Boekenbeurs - Ingemaakt

Vanaf 31 oktober tot en met 11 november kun je in de Antwerp Expo weer terecht voor de jaarlijkse boekenbeurs, de ultieme hoogmis voor boekenliefhebbers. Hier is het al boeken wat de klok slaat, met als kers op de taart de talrijke signeersessies. Een kolfje naar de hand van de lezers. Met heelder horden drommen ze samen rond hun favoriete schrijver, gewillig hun beurt afwachtend tot hun held ook de binneflap van hun nieuw aangekochte boek van een herinnering in verse inkt voorziet.

Bij Coolinary maken we de verplaatsing dit jaar niet. Angst voor een mensenmassa in gesloten ruimtes, zoiets! Wat niet wil zeggen dat we niet met plezier even stil staan bij enkele kookboeken welke onlangs de rijke collectie mochten vervolledigen. Geen overloos gezwets over boeken, gewoon elke weekdag van de beurs een ander boek, voor ieder wat wils!

Bijten de spits af, de gezusters Debremaeker die na 'Brunch! Uit de keuken van de zussen' met 'Ingemaakt' een fijn tweede boek geschreven hebben.
 
Ingemaakt - Els en Iris Debremaeker - Uitgeverij Manteau

Inmaken, pekelen, opleggen, die dingen... dat is toch iets voor de bomma! Waarom moet u 'Ingemaakt' dan toch in huis halen? Wel al langer dan vandaag gaan vooraanstaande chefs niet alleen eigen groenten kweken, maar ook inmaken. Ook een beetje foodie waagt er zich er met veel plezier aan. Denk maar aan confituren, chutneys en dergelijk meer. Een boot om niet te missen met andere woorden, dat mag je gerust van mij aannemen!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...