woensdag, september 11, 2013

Sheffield Wednesday: Verrassende zomerse salades!

Er is de voetbalploeg, het ter ziele gegane Kempische bandje en nu ook een tweewekelijkse rubriek op coolinary om duimen en vingers bij af te likken. Sheffield Wednesday! Mag ik u über foodie Erik voorstellen, kempenzoon maar toch vooral wereldburger.

Oorspronkelijk van de Noorderkempen, net over de grens van de geboorteplaats van Vincent Van Gogh. Na 6 jaar francofilie in Canada werd het tijd voor een gezonde portie anglofilie in 'Britannia'! Sheffield dus! Geobsedeerd door eten, koken en cocktails met een bitter kantje.

Met zomerse temperaturen die blijven duren, 2 van zijn favoriete zomerslaatjes. Zeer eenvoudig maar met een nadruk op de smaak van de ingrediënten die op hun top zijn tijdens de zomer.

Gegrilde nectarines met padròn pepers


Padròn pepers zijn groene chilipepers van Spanje die normaal gezien niet pikant zijn. Denk eerder zoete groene paprika. Maar 1 op 30 is echt pikant, daarom wordt het ook wel eens peper roulette genoemd.


Een handvol pepers in een hete pan met olijfolie bakken tot het vel wat geblakerd is. Dikke schijfje nectarines (of perzikken) in een grillpan (of BBQ) aanbakken. Serveren op een bord met een bedje van rucola, wat stukjes buffelmozzarella en dat alles afgekruid met peper, zout en een dressing van olijfolie en balsamico-azijn. Ook lekker met wat plakjes rauwe ham erbij zoals daar zijn: prosciutto of pata negra.

Sheffield Wednesday: Gegrilde nectarines, padròn pepers, ...


Tomaten met vanilla


Vanillestokje in de lengte doorsnijden en in een klein potje met goede olijfolie (extra vierge) steken en minstens een weekje laten infuseren.


Verse tomaten (ik ben een fan van oude tomatensoorten met verschillende kleuren en grillige vormen) in dikke plakjes snijden, kruiden met verse zwarte peper en zeezout (in Engeland gebruik ik Maldon zout, anders raad ik fleur de sel aan), versnipperde lenteuitjes en een goede geut vanille-olie en balsamico-azijn.

Sheffield Wednesday: Tomaten met vanille

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...